G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Berkin için gelen kalabalık CHP mitinglerinde bile yok

Berkin için gelen kalabalık CHP mitinglerinde bile yok

Berkin için gelen kalabalık CHP mitinglerinde bile yok

Polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yoğun bakıma giren, 269 gün sonra da hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesine büyük bir katılım oldu. Sayıları on binleri bulan gruplar önce Berkin'in cenazesinin bulunduğu cemevine, oradan da mezarlığa doğru yürüdü. 

CHP MİTİNGLERİNDE BİLE BÖYLE KALABALIK YOK

CHP, Gezi olaylarının başladığı Taksim Meydanı'ndaki kalabalığın iktidara yönelik öfkesini oya dönüştürebilmek için hareke geçmişti. Kılıçdaroğlu, Kadıköy'deki mitingi iptal ederek Taksim Meydanı'na çıkarma yapmış ancak beklediği ilgiyi görememişti.

BERKİN'İN CENAZESİNE KATILMADI

CHP lideri bugünse Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak yerine, mitinglerine devam etmeyi tercih etti. 

CHP NEDEN BU KİTLEYİ HAREKETE GEÇİREMİYOR

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan herkesin belki de en büyük ortak noktası AK Parti iktidarına karşı duyulan öfke. Hangi gerekçe ile olursa olsun, Berkin'in cenazesine gelenlerin tamamına yakını iktidarın çoğu uygulamalarının yanlış olduğunu düşünüyor. CHP ise, iktidarın karşısında bir ana muhalefet partisi olarak, tepeden tırnağa muhalefet oluşturan bu kitleyi bir türlü harekete geçiremiyor. Üstelik söz konusu kitlenin önemli bir bölümünün kendisini "sol" olarak tanımlamasına rağmen, yine kendisine "sol" diyen CHP onların taleplerine bir türlü karşılık veremiyor. 

POLİTİZE EDİLEMEYEN GENÇLİK TERÖRİZE OLUYOR

Gezi olaylarında görülen, Berkin'in cenazesiyle bütünüyle ortaya çıkan bir muhalefet gerçeği varken, CHP'nin plan ve projelerle toplumsal muhalefete umut verememesi, bu kitleyi politize olmak yerine terörize olmaya sevk ediyor. Bu da hemen her toplumsal olayda sokak terörünün yeniden alevlenmesi anlamı taşıyor. Kendisini ifade edebilecek bir siyasi organizasyon bulamayan gençlik, çareyi kaldırım taşlarında, molotoflarda arıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu