G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BİR BABANIN FERYADI

BİR BABANIN FERYADI

Oğlu madde bağımlısı olan ve yetkililerin sesini duymasını isteyen ailenin feryadı

 

Oğlu madde bağımlısı olan ve yetkililerin sesini duymasını isteyen anne İ. S. ?Ben ev hanımıyım, eşim ise pazarcı. Eşim, iş olduğu zaman para kazanıyor. İş olmadığı zaman ise evimize zaten para girmiyor. Madde bağımlısı olan bir oğlum var. Bu oğlum şu anda evli ve iki buçuk yaşında da bir çocuğu var. Fakat uzun zamandır uyuşturucu madde kullanıyor. Sürekli benden ve babasından para istiyordu. ?Para yok´ dediğimiz zaman da bağırıp çağırıyordu. ?Para vermezseniz evi yakacağım´ diyordu. Sonra kapıları yumruklayıp giderdi. Tabii para istemesinin sonu bir türlü gelmiyordu? diye konuştu.

?OĞLUM İÇİN BORÇ PARA İSTİYORDUM?

Oğlu için sürekli borç para istediğini söyleyen anne İ. S.,  ?ekmek alacak param yok´ diyerek  bakkaldan, komşulardan borç para aldığım çok oluyordu. Borç olarak aldığım parayı da kendi ellerimle oğluma veriyordum. Ama parası bitince tekrar gelip ?hadi anne git bir daha borç para iste. Sen istersen sana borç verirler´ diyordu ve yine para istiyordu. Para vermeseydik ya kendisine ya da bizlere zarar veriyordu. Oğlumun tedavisini yapmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. AMATEM´e defalarca gittik ama bir işe yaramadı. Hatta kendisine verilen ilaçları kullanmıyordu. O ilaçları götürüp satıyordu ve kazandığı o parayla da tekrar uyuşturucu madde alıyordu. Sonra bankadan para çektik ve çip taktırdık. Bu ay içersinde tekrar çip taktırmamız gerekiyor. Ama maddi durumumuz yok. Bu nedenle ikinci çipi taktırıp taktırmayacağımız bile belli değil. İki aydır tedavisi iyi gidiyor ama buna rağmen oğlum her gün biraz daha gözlerimin önünde erip gidiyor. Elimden başka bir şey gelmiyor. Bir anne olarak yardım istiyorum. Sesimizi duysunlar. Bu uyuşturucu maddeler satılmasın artık. Bunun önüne geçilsin. Benim oğlum gibi yüzlerce genç kaybolup gidiyor? dedi.

?TEDAVİ İÇİN VERİLEN İLAÇLARI SATIYOR?

Evli ve 3 çocuk babası olan baba Bahattin A., ?Oğlumu bir Kur´a Kursuna yazdırmıştım. 3-4 ay boyunca kaldı orada. Daha sonra oğlumun düzeni bozuldu ve kurstan sürekli kaçmaya başladı. Sonra bir öğrendik ki uyuşturucu madde kullanmaya başlamış. Tedavi için Ankara´da AMATEM´e götürdük ve 18 gün kaldı orada. Ama tedaviyi daha sonra kabul etmedi ve kaçtı oradan. O günden sonra bir daha da oğlumun hakkından gelemedik zaten. Daha sonra Konya´da tedavi ettirmek istedik ama yine olmadı. Tedavisi için kendisine verilen ilaçları oğlum kullanmıyordu. O ilaçları satarak tekrar uyuşturucu madde alıyordu? dedi.

?BABA BEN SİZİ ANLIYORUM AMA O MADDEYİ ALMAK ZORUNDAYIM?

15, 16 yaşlarında olup da uyuşturucu madde kullanan kişileri bildiklerini ifade eden Baba Bahattin B., ?Gençlerimizi, çocuklarımız kandırarak bu lanet şeye alıştırıyorlar. Daha sonra bu gençlerimiz, uyuşturucu maddeyi elde edebilmek için sürekli para istemeye başlıyorlar. Para bulamadıkları zaman da ya hırsızlık yapıyor ya da evlerindeki eşyaları satıyorlar. Bunları benim oğlum da yapıyordu. Para vermediğimiz zaman kollarını, bacaklarını keserek kendisine zarar veriyordu. Bizlere zarar veriyordu. Hırsızlık yapıyordu. Gözü kimseyi görmüyordu. Oğlum, uyuşturucu maddeyi aldıktan sonra, ?baba ben sizi anlıyorum ama o maddeyi almak zorundayım´ diyordu? şeklinde konuştu.

?KENDİ ELİMLE PARA VERİYORDUM?

Baba Bahattin A., ?Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Oğlum sürekli para istiyordu. Ama aldığım maaşla ona yetişemiyordum. Evladımı o şekilde görünce ona para vermekten başka bir şey gelmiyordu elimden. Sürekli borç para alıyordum. Maaşımı aldığım zamanda borçları ödüyordum. Ama bunun sonu gelmiyordu bir türlü. Hatta oğluma para yetiştirmek için ek iş yapıyordum. Oğlum uyuşturucu madde alsın diye kendi elimle ona para veriyordum. Yani oğlum krize girdiği zaman yerinde duramıyordu. Oğlumun o halini görünce bir baba olarak kahroluyordum. Daha sonra kendi ellerimle oğlumu polise teslim ettim? diye konuştu.

?YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ?

Yetkilerden yardım beklediklerini söyleyen baba Bahattin A., ?Benim durumda olan çok baba tanıyorum. Bizlere yardım etsinler. Gençlerimiz her gün eriyip gidiyor. Başımıza gelmeyen şey kalmadı. Vali mi, emniyet müdürü mü, belediye başkanı mı artık hangi yetkili yardım eder bilmiyorum ama buna bir çare bulsunlar. Ekmek peynir satar gibi uyuşturucu madde satıyorlar. Atık buna ?dur´ desinler. Çocuklarımız her gün gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Yeter artık bu lanet şey satılmasın. Ne olur bunun bir çaresini bulun artık? ifadelerine yer verdi.

Kader Eşiyok/ANADOLUDABUGÜN



Anahtar Kelimeler: BABANIN FERYADI
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli