G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BİR AYDA 2 BİN İSTİHDAM

BİR AYDA 2 BİN İSTİHDAM

BİR AYDA 2 BİN İSTİHDAM

BİR AYDA 2 BİN İSTİHDAM 

Altı Aylık Geçici İşçi Alarak Tüm İllerde İstihdam sağlanacağını belirten Türkiye İş Kurumu Erzurum Şube Müdürü Münir Aktepe, son yıllarda kurumları tarafından kamu kurumları ve özel sektöre yoğun tempoları ile katkı sağladıklarını söyledi.

Türkiye İşçi Bulma Kurumu tarafından başlatılan (TÇYP) Toplum Yararına Çalışma Programı geçici Hizmet alım ihalesinin yapılacağı bildirildi. Altı Aylık Geçici İşçi Alarak Tüm İllerde İstihdam sağlanacağını belirten Türkiye İş Kurumu Erzurum Şube Müdürü Münir Aktepe, son yıllarda kurumları tarafından kamu kurumları ve özel sektöre yoğun tempoları ile katkı sağladıklarını söyledi. 

Bu çalışmalarının sürekli artarak büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Aktepe, Orman Bölge Müdürlüğüne 70 kişilik iş talebi Karayolları Bölge Müdürlüğüne 50 kişi ve İl Çevre Orman Müdürlüğüne 20 Kişi olmak üzere toplam 140 kişiye geçici asgari ücret  üzerinden istihdam edileceğini söyledi.

VASIFSIZ İŞÇİLER ALINACAK
İş istihdamı Sağlanacak kurumlarla imza protokolünün yapılmasının ardından Mayıs ayının ilk haftası itibari ile işbaşı yapacaklarını söyleyen Erzurum Şube Müdürü Aktepe, Hizmet Alımı seçilecek personelin vasıfsız İşçilerden oluşacağını, bu işçilerin toplum yararına çalışma programı olan yerleşim yerleri dışında ağaçlandırma hizmeti vereceklerini belirtti.
Ayrıca İş Kur`a kayıtlı olan işsiz Sayısının İse mart Ayı içinde 624 erkek ve 239 bayanın iş bulabilmek için kayıt yaptırdığını ve ayrıca 35 i bayan 19 u erkek olmak üzere toplamda 54 kişinin ise özürlü statüsünde Kayıt yaptırdığını belirten Aktepe, mart ayı içinde toplam İş Kur`a kayıtlı işsiz sayısını da şöyle açıkladı. "Mart ayı içinde yapılmış olan başvurular ile birlikte toplam olarak kayıtlı işsiz sayımız 7.971 erkek ve 6.563`ü ise bayandan oluşmaktadır. Toplamda bu sayımız 9.564 kişidir. Bu rakamın 1.367 si asli işsiz değildir. İşsiz sayısını Şubat ayı ile kıyasladığımızda 10.850 iken Mart Ayı Sonunda 8.167 ye gerilediğini görmekteyiz. Bu rakamlarda kurumumuzun aktif olduğunu gözler önüne sermektedir" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu