G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BİZE CEMAATLERE DEĞİL. ERZURUM´A HİZMET EDECEK BİR ÖMER LAZIM

BİZE CEMAATLERE DEĞİL. ERZURUM´A HİZMET EDECEK BİR ÖMER LAZIM

Bu Yazı Ender Yüncü Tarafından Tarafsız ve Objektif Bir Bakış Açısıyla Kaleme Alınmıştır

 

AK Parti´de kongre süreci başladı.

Önce İlçe Başkanları ardından da İl Başkanlığı için seçim süreci işleyecek.

Haliyle AK Parti´de Cadı Kazanıyor dememiz mümkün. 

Parti içi hesaplaşmalar, Küskünlerin muhalefeti, hizipleşmeler vs. vs....

Bunlara birde Sosyal Medya dedikoduları eklenince her gün bir terane...

Güne gözünü açan bugün sosyal medya da ne paylaşsam da hit olsam diye düşünüyor.

Hiç birşey bulamayan, AK Parti Erzurum İl Başkanı istifa edecekmiş... Etmiş... Duyum aldım... Çok sağlam kaynağım... vs. vs....

Mevcut İl Başkanı Mehmet Emin Öz hakkında hergün bir seneryo, her gün bir entrika...

Şimdi diyeceksiniz ki, "Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?" 

Aslına bakarsanız AK Parti Erzurum İl Başkanlığında Ateş değil. Orman Yangını var...

2002 yılında kurulan ve kurulduğu ilk günden bugüne kadar Erzurumluların büyük teveccühünü kazanarak her seçimden yüksek oy oranıyla ayrılan AK Parti, son il başkanı Mehmet Emin Öz´e kadar ne İbrahim Özdoğan´la, ne Hüseyin Tanfer´le, ne Murat Kılıç´la, ne Fatih Yeşilyurt´la bu kadar kötü yönetilmemiş ve bu kadar eleştiri oklarının hedefinde olmamıştı.

Peki eleştiriler haksız ve mesnetsiz mi?

Son iki seçimi baz alacak olursak 2018 yılında gerçekleştirilen Genel seçimler ve 31 Mart´da gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti Erzurum´da yerle yeksan olmuştur. 

Erzurum´da İlk Sınavını 2004 yerel seçimlerinde İl Başkanı İbrahim Özdoğan ile veren AK Parti başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerde seçim kazanan parti olmuştur.

Akabinde İl Başkanı Hüseyin Tanfer´le seçimlere hazırlanan AK Parti, 2007 Genel seçimlerinde yüzde 68,3 oy alarak 7 olan Milletvekili sayımızın 6´sını AK Parti Meclise gönderme başarısını elde etmiştir.

Yine 2009 yerel seçimlerinde İl Başkanı Murat Kılıç ile Türkiye ortalamasının en yüksek oyunu Erzurum´dan alan AK Parti başarı grafiğini yükseltmeye devam etmiştir.

Yine 2010 yılında İl Başkanı Murat Kılıç ile Referandum seçimlerinden yüzde 86.9 oy alan AK Parti bir rekora imza atmıştır.

Yine 2011 Genel seçimlerine İl Başkanı Murat Kılıç ile seçimlere giren AK Parti yüzde 69,22 oy alarak 7 Milletvekilinden 6´sını kazanmıştır.

2014 yerel seçimlerinde ise İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile başarı grafiğini devam ettiren AK Parti Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçelerde başarısını korumuştur.

2016 yılının sonlarında Fatih Yeşilyurt´dan boşalan AK Parti İl Başkanı Kim Olacak sorusu nihayet sonuçlanarak Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Kültür Daire Başkanlığı görevini yürüten ve 2015 yılında yapılan iki seçimde de Milletvekilliği için Aday Adayı olan Mehmet Emin Öz AK Parti İl Başkanlığına getirildi. Göreve geldiği ilk günden itibaren Parti içi hizipleşmeler arttı.

Mehmet Emin Öz´ün artık gözü yükseklerdeydi. İki kez Aday Adayı olup listelerde yer bulamayan Mehmet Emin Öz, İl Başkanlığı koltuğundayken ilk seçimlerde kendisini Milletvekili Adayı olarak ilk sıralara yerleştirmenin derdine düştü. Neyse ki, AK Parti Genel Merkezinden gelen "İl ve İlçe Başkanlarımız Milletvekilliği Aday Adaylığı için İstifa Etmeyeceklerdir." haberi hayallerini suya düşürdü. Tabi bu durum Mehmet Emin Öz´ün hayallerini suya düşürürken, AK Parti´nin de seçim öncesi çalışmalarını sekteye uğrattı. Mehmet Emin Öz ve ekibi seçim çalışmaları süresince sahadan çekildi ve hizipleşmeler arttı bu da 2018 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde sandığa yansıdı. Daha yeni kurulmuş bir Parti Erzurum´dan bir milletvekili çıkararak AK Parti´nin TBMM´deki Erzurum Milletvekili sayısını 4´e düşürdü. 

Mehmet Emin Öz Başkanlığında devam eden AK Parti 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde de Mehmet Emin Öz´ün Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma hayalleri yüzünden yine yerle yeksan oldu.

AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen ve ekibine karşı koyduğu tavır tutum ve davranışlarından ötürü yeni kurulmuş bir parti´nin şehrimizde 1999 ile 2004 yılları arası Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, şehirde sevilmeyen ve istenmeyen Belediye Başkanı olarak bilinen birisine doksan üç bin oy kaydırmıştır. 

İstatistikleri şöyle bir beyin jimnastiği yaparak göz önüne getirdiğimizde görüyoruz ki, Eleştiri oklarının mevcut İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün üzerinde olması hiç de anormal değil...

Şimdi dönelim konumuzun esasına;

Bu yazı tamamen tarafsız ve objektif bir bakış açısıyla kaleme alınmıştır.

AK Parti´ye şehrimizde gönül veren herkesin ortak fikri önümüzdeki İl Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Emin Öz´le devam edilmesindir...

Peki Yeni başkan nasıl Biri olmalıdır?

Öncelikle kamuoyundan aldığımız bilgiler ışığında belirtmem gerekir ki; AK Partililer ve Recep Tayyip Erdoğan´a gönül veren vatandaşlar, AK Parti İl Başkanı olacak kişinin, İRANCI, SÜLEYMANCI, KIRKINCI, MENZİLCİ, İSMAİL AĞACI, NAKŞİBENDİCİ en önemlisi FETÖCÜ ve her hangi bir cemaate bağlı kişi olmamasını istiyor.

Ama görüyorum ki, Bu saydığımız cemaatler alttan alta kulis çalışmaları yürütüyorlar. Herkes kendisine yakın olan bir ismi AK Parti İl başkanlığına getirmek için gizli gizli çalışıyor. (NOT: En etkili ve en çokta şehrimizde İRANCI diye adlandırılan grup üyeleri çalışıyor bilgisine ulaştık.)

Olası bir ihtimale bakacak olursak. Yani AK Parti Mehmet Emin Öz´le Erzurum´da devam etmeme kararı alırda yeni bir başkan arayışına giderse...

Erzurum´un en büyük partisi Ak Parti de il başkanı olacak şahısta olması gereken en önemli kriterler nasıl olmalı...

Maddeler halinde sıralamadan önce ısrarla şunu belirtmek isterim. Ben tarafsız bir köşe yazarıyım. Ama bu durum siyasi açıdan, yoksa Ülkemin bekası ve menfaatleri için her zaman tarafım.

Kriterlerim tamamen ülke çıkarlarını ve  bu güzel şehrimizin kalkınmasını, hakkettiği değeri almasını gözeten bir bakış açısını yansıtacaktır.

Şimdi soruyu tekrar soralım.

AK PARTİDE KİMLER BAŞKAN OLMAMALI...!

1- Başta Ülkenin en büyük belası Fetö ile uzaktan yakından asla bir bağlantısı olmamalı. Hatta Sempati daha duymamış olmalı. Çocukları, kardeşleri ve birinci dereceden akrabalarının hiç birisi FETÖ´nün okullarında dahi okumamış olmalı...

Öyle biri var mıdır?

Vardır, vardır...

Arayan bulur. 

2- İrancılar 

3- İsmail ağa cemaati (Cübbeli Ahmet hoca gurubu)

4- Süleymancılar

5- Menzilciler

6- Kırkıncılar

7 Nakşibendiciler

İsmini saydıklarım ülkemizde faaliyet gösteren en etkili cemaat ve tarikatlardır. Bunlarla içli dışlı olanlardan her hangi birini başkan yapacak olursanız, Belirli bir guruba hizmet etmiş olursunuz ama çoğunluğun desteğini de baştan kaybetmiş olursunuz.

Şunu asla unutmayın ilçeleriyle birlikte bir milyon nüfuslu bir şehirden bahsediyoruz. Vebal büyük.

Bu tarikatlardan her hangi birinin adamını  başa getirirseniz en büyük ihaneti yapmış olursunuz.

O zaman bende derim ki Fatih Yeşilyurt´un, Murat Kılıç´ın, Hüseyin Tanfer´in ne suçu vardı?

BİR İL BAŞKANINDA OLMASI GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ DİĞER KRİTERLER...

-- Belirli bir grubun adamı değil, Milletin adamı olsun.

-- Adı hiç bir şekilde menfaat gruplarıyla özdeşleşmemiş olsun

-- Çetelerle, mafya gruplarıyla katiyen adı anılmamış olsun

-- Müteahhitlerin, çıkar gruplarının değirmenine su taşımamış olsun.

-- Gururlu, burnu kalkık, küçük dağları ben yarattım havasında olmasın.

-- İnsanlarla kolay diyalog kurabilen, birleştirici, bütünleyici kapsayıcı olsun.

-- Başkanlık elbisesi kendisine bir-iki numara büyük gelip içerisinde kaybolmasın.

-- Etkinliklerde mutlaka protokol içerisinde değil, halkın içerisinde de oturmaya özen göstersin.

--Yürütme organları üzerinde tahakküm edici değil, yol gösterici olsun.

-- Önümüzdeki ilk genel veya yerel seçimde kendisini potansiyel aday olarak görmesin.

--Takım çalışmasına önem versin, sadece kendi aklını uygulanmaktan ziyade oluşacak kolektif aklı uygulasın.

--Yönetim kurulu üyeleri, komisyonlar ve danışmanlarının belirlenmesinde yalnızca kendisi gibi düşünenlerin değil aksi düşünenlerin de bulunmasına özen göstersin. Tarafsız olsun.

--"En büyük genel merkez" değil de, "en büyük halk" felsefesini ilke edinsin.

--Tutum ve davranışları ile değil partiden adam küstürmek, aksine adam kazandırsın.

-- Başta Büyükşehir Başkanı olmak üzere, tüm partili belediye başkanlarıyla barışık olsun.

-- Türkiyenin en büyük partisinin İl Başkanı olduğunu ve Gelişen Büyüyen Türkişye´nin Gerçek Mimarı Recep Tayyip Erdoğan´ın şehrimizdeki temsilcisi olduğunu asla unutmasın.

-- Sadece partililer değil tüm halk bir telefonda kendisine ulaşabilsin.

--Yönetim, yürütme, denetleme kurulları ve komisyon üyelerini birer "dolgu malzemesi" olarak görmesin, asli unsur olarak görsün. Kısaca;

BAŞKANLIKTAN GÜÇ ALMAKTAN ZİYADE, BAŞKANLIĞA GÜÇ VERMELİDİR...

Biliyorum çoğunuzun aklından  ?Böyle bir adam bulunamaz.? Düşüncesi geçiyor. O zaman ben de derim ki.

Hem yetim hakkı yiyenlerden, ranttan, iltimastan, torpilden şikayetçi olacaksın, hem de Hz. Ömer´in, Edebali´nin, Ömer Bin Abdulaziz´in adil yönetim anlayışında olanları arayanlara uzak duracaksın.

Arkasından, koskoca AK partinin seçtiği İl Başkanı´na bakar mısınız denecek birini seçin gitsin o zaman.!

Böyle önemli bir sorumluluğu üstlenecek ve AK partiyi Erzurum´da hakettiği konuma yükseltecek, kaybettiği prestijini geri kazandıracak birini hala bulamadıysanız dükkanı kapatın gitsin..!



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı