G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BÖLGEYE YENİ TEŞVİK VE İMTİYAZLAR TANINMALI

BÖLGEYE YENİ TEŞVİK VE İMTİYAZLAR TANINMALI

BÖLGEYE YENİ TEŞVİK VE İMTİYAZLAR TANINMALI

BÖLGEYE YENİ TEŞVİK VE İMTİYAZLAR TANINMALI 

Bölgedeki istihdam alanlarını daha verimli kullanabilmek için il ve bölgeye yönelik yeni teşvik ve imtiyazların tanınması gerektiğini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik,, ?Sabit yatırım ve sektör kısıtlaması olmadan yeni desteklerin düzenlenmesinin büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz?dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, 2010 yılında önemli yatırımların yapıldığı Erzurum?a ekonomik ve soysal anlamda canlılık kazandıracak dinamiklerin 2011 yılında harekete geçmesini umut ettiklerini söyledi.
Erzurum?a 2010 yılında, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları sebebiyle yaklaşık 600 milyon lira tutarında kış turizmi ve kış sporlarıyla ilgili yatırım yapıldığını hatırlatan Başkan Yücelik, bu yatırımlarının kent ekonomisine katma değer sağlayacağını ve şehrin geleceği için umut verici olduğunu dile getirdi.Genel olarak tüketime dayalı bir ekonomik yapıya sahip olan Erzurum?da ticaretin de bu paralelde geliştiğini kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, hükümetlerin teşvik ve desteklerinin bölgenin gerçek anlamda kalkınması için hayati önem taşıdığını söyledi. Bölgesel farklılıkların ortadan kalkması için verilen destek ve teşviklerin pozitif ayrımcılık içermesi gerektiğini, aksi takdirde yatırımcıların tercihini aynı şartları sağlayan başka iller ve bölgelerden yana kullandığını anlatan Başkan Yücelik, ?Bölge insanımız, yatırımcımız, tüccarımız bütünüyle her şeyi devletten beklemek gibi bir mantık içinde değil. Sadece kalkınma yarışında sahip olduğu olumsuzlukların bir an önce giderilmesi ve önünün açılmasını istiyor. İşsizliğin çözümüne harcanan çaba gibi, yatırım teşviklerinin uygulanabilir hale getirilmesi, işletme sahiplerinin finansal sorunlarının çözümünde bankalarla ve diğer finans kuruluşları ile gerekli düzenlemelerin yapılmasına da aynı şekilde çaba gösterilmesi gerekir. Bölgesel farklılıkları azaltmak, il ve bölgedeki istihdam alanlarını daha verimli kullanabilmek için il ve bölgeye yönelik yeni teşvik ve imtiyazların tanınması hatta sabit yatırım ve sektör kısıtlaması olmadan yeni desteklerin düzenlenmesinin büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı