G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`Böyle Bir Stadyumda Mutlaka Milli Maç Oynanmalı"

`Böyle Bir Stadyumda Mutlaka Milli Maç Oynanmalı

`Böyle Bir Stadyumda Mutlaka Milli Maç Oynanmalı"

"BÖYLE BİR STADYUMDA MUTLAKA MİLLİ MAÇ OYNANMALI"

Cemal Gürsel Stadyumu’nu gezen TBMM Başkanı Şahin, “Böylesine muhteşem bir stadyumda mutlaka milli maç oynanmalı” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'de Erzurum'da milli maç oynanmasını istedi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulunan TBMM Başkanı Şahin, oyunların açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu'nda yaptığı incelemede, "Muhteşem bir stadyuma daha sahip oluyoruz. Bu stadyumda mutlaka milli maç oynanmalı" dedi.

Erzurum'un profesyonel futbol liglerinde temsil edilmediğine vurgu yaparak, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'e "Burada en azından Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele edecek bir takım istiyorum" diyen TBMM Başkanı Şahin, stadyumu 'muhteşem' olarak değerlendirdi.
Stadyumla ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'den bilgi alan Şahin, dört tribünün de kapalı olacağı ve zeminin de ısıtmalı yapılacağını öğrendi. Şahin, "Türkiye, muhteşem bir stadyuma daha kavuşuyor. Burada mutlak suretle bir milli maç oynanmalı. Türk milli takımı, Erzurumlular'ın da desteğiyle yeni bir zafer elde etmeli. Ayrıca Türkiye Kupası'nın finali de burada yapalım. Bunun için hemen Futbol Federasyonu yetkililerle temasa geçelim" dedi. 

Vali Sebahattin Öztürk ise kendilerinin de bu yönde düşünceleri olduğunu belirterek, bu tür organizasyonlara 2011'in ardından talip olacaklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli