G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`Bu Cezayı da Ödeyemem Karım ve Çocuklarıma Devlet Sahip Çıkar`

`Bu Cezayı da Ödeyemem Karım ve Çocuklarıma Devlet Sahip Çıkar`

`Bu Cezayı da Ödeyemem Karım ve Çocuklarıma Devlet Sahip Çıkar`

'BU CEZAYI DA ÖDEYEMEM KARIM VE ÇOCUKLARIMA DEVLET SAHİP ÇIKAR' 

Adliye Sarayı bahçesinde silahlı ve bombalı intihar girişiminde bulunan Suat Aydın, Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Aydın'ın hapis cezasını günlüğü 20 TL'den toplam 9 bin 500 bin TL adli para cezasına çevirdi.

Erzurum'da çeşitli tarihlerde ikiz çocukları Hafit ve Beratül Aydın'ı kaybeden ve ardından psikolojisi bozulan 33 yaşındaki Suat Aydın 7 Ekim 2009 günü eşi Semra Aydın (32) ile çocukları Ebru ile İrem'i alarak Adliye önünde eylem yapmıştı. 

7.65 çapında Bora Mad marka ruhsatsız tabanca ile havaya ateş açan Suat Aydın, hazırladığı molotof kokteylleriyle birleştirdiği maytapları tek tek patlatarak paniğe neden olmuştu. Çocuklarının ölümünden devleti sorumlu tutan Suat Aydın eylemi sırasında da 'Devlet benden aldığı iki evladımın, 1997 yılında aldığı hürriyetimi, şerefimi onurumu, maddi manevi zararımı bana ve aileme tekrar geri verecek. Ölmeye hazırım', 'Ben buraya şov yapmaya değil ölmeye geldim. Hazırım' ve 'Benim ölümümden Emniyet Müdürü, Vali, Kaymakam, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı, müracaatta bulunduğum diğer kurumlar sorumludur' yazılı pankartlar açmıştı.

TETİĞE BASTI, KARNINDAN YARALANDI

Olay sırasında çevre güvenliği alan polis, Suat Aydın'a yaklaşmak istediği sırada Aydın tetiği çekmiş ve karnına isabet eden kurşunla yaralanmıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından tutuklanan Aydın hakkında Birinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde korku, kaygı, panik yaratabilecek tarzda genel güvenliği kasten tehlikeye sokarak, silah ve patlayıcı madde kullanmak, 6136 Sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek suçlarından dava açılmıştı. Dava sürerken tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Aydın son duruşmada, "İşsizim, yaptığım eylemden pişmanlık duyuyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. Mahkeme, Aydın'ı 15 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza daha sonra günlüğü 20 liradan olmak üzere toplam 9 bin 500 TL'lik adli para cezasına dönüştürüldü.  Verilen para cezasını ödeyemeyeceğini söyleyen Aydın, "Tayyip baba yardım etsin, ben bu cezayı ödeyemediğim gibi intihar ederim. Karım ve çocuklarıma o zaman devlet sahip çıkar" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 12.7 ° / -0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı