G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BU GÜNLERDE GÜNDEM AYI

BU GÜNLERDE GÜNDEM AYI

BU GÜNLERDE GÜNDEM AYI

BU GÜNLERDE GÜNDEM AYI  

Vali Öztürk, "İnsanlar işledikleri suçun bedelini nasıl çekiyorsa, ayıya da bir müeyyide uygulamak gerekir. En iyisi suç işleyen ayıyı yakalayıp Karacabey`deki barınağa göndermek. dedi.

Pazaryolu İlçesi`nde köy imamı Özer Bakır`ı öldüren ayı ile ilgili tartışmaları sonlandırmak isteyen Vali Sebahattin Öztürk, ilginç bir öneride bulundu. Vali Öztürk, ?En iyisi suç işleyen ayıyı yakalayıp Karacabey`deki ayı barınağına göndermek. Böylece insanlara zarar vermesini önlemiş oluruz" dedi.
Bölgede bin 500 kadar ayının bulunduğunu anımsatan Vali Sebahattin Öztürk, bir ayı öldürmenin cezanın 18 bin 500 lira olduğunu bildirdi.
Geçtiğimiz yıllarda doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas ile yavru ayı `Datvi` arasındaki dostluğun ülke genelinde büyük ilgi topladığını kaydeden Vali Öztürk, uzun yıllardan bu yana ilk kez bir ayının insanı öldürdüğünü belirtti. Bu nedenle ayıya bir müeyyide uygulanması gerektiğine işaret eden Vali Öztürk, katil ayının öldürülmesi yerine Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi`ne ait Karacabey`deki Ovakorusu Ayı Barınağı`na gönderilmesinin daha uygun olacağını bildirdi.Vali Öztürk, "İnsanlar işledikleri suçun bedelini nasıl çekiyorsa, ayıya da bir müeyyide uygulamak gerekir. En iyisi suç işleyen ayıyı yakalayıp Karacabey`deki barınağa göndermek. Böylece insanlara zarar vermesini önlemiş oluruz" diye konuştu.
Öte yandan ayı tartışmasında hayvan severlerin gösterdiği tepkiye karşılık Çoruh Vadisi`nde üç gün süreyle ayının izini süren Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum da "Bazıları insandan çok hayvanları sevmeye başladı. Ayının öldürdüğü imamın 6 aylık çocuğu yetim kaldı. 
Hayvan severler, imamın o bebeğine sokak köpeği kadar değer vermiyor. O zaman insan hayatını ikinci plana atan hayvan severler gelsin, ayıya sahip çıksınlar" demişti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı