G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Bu Ülkenin Başında Çok Büyük Bir Lider Var"

"Bu Ülkenin Başında Çok Büyük Bir Lider Var"

"BU ÜLKE!NİN BAŞINDA ÇOK BÜYÜK BİR LİDER VAR"

Maliye Bakanı Şimşek'in, Başbakan Erdoğan'ın özel isteğiyle Batman'dan aday gösterildiğini, bunun AK Parti'nin bölgeye, bölge insanına yapacağı hizmete bakış acısını yansıttığını bildiren Akdağ, şöyle konuştu: 

"Bu ülkede yaşayan 74 milyon insana sağlık hizmeti sunmayı kendimize bir vazife olarak kabul ettik. Bugün Türkiye'de sağlığa harcanan para, 2002 yılında sağlığa harcanan paranın 3 katına çıktı. Devletin ekonomisi yerli yerinde olmazsa, kasalarımız dolu olmazsa biz bu hizmeti Batmanlıya Türkiye insanına gerçekten getiremezdik. Batman'da 2002 yılında 35 uzman doktor bulunuyordu, şimdi 159 uzman doktorumuz var. 5 kat artış var. 

2002 yılında 5 diş doktoru varken, şimdi 44 diş doktoru var. Yani eskiden buralara hangi gözle bakılmış, geçmiş hükümetler döneminde ne büyük yanlışlar yapılmış şimdi bunu açıkça görüyoruz. Son atamalarda 15 uzman doktor daha Batman'a atadık. Bu bölgelerde bebek ve anne ölümleri o kadar yüksekti ki, şimdi geldiğimiz noktaya bakıyoruz her binde 13'e inmiş. Neredeyse Avrupa ülkelerinin seviyesine gelmiş. Eskiden bir yoğun bakım ünitesi yok iken bugün 4 tane var. 


Ama gelin görün ki, hizmetlerin bu şekilde gelişmesinden rahatsız olanlar da var bu ülkede. Çünkü, hizmetlerin bu şekilde gelişmesi, bu ülkede kardeşler arasında ayrılık oluşturmaya çalışanların istismarının önüne geçiliyor. İstismar edecek bir şey bulmakta zorlanıyorlar. Ayırımcılıktan falan söz edenlere sormak lazım, bu ülkenin kasası Gercüş'ün bir köyünden ana ve babası Kürt olan, kendi kökeni Kürt olan Mehmet Şimşek'e veriliyorsa, kim bu ülkede ayırımcılıktan söz edebilir. Bu ülkede ayırımcılığı kaldıracak bir parti varsa, insana kıymet veren, insanı mukaddes bilen, insana hizmet etmeyi siyaset yapması için bir sebep olarak gören AK Parti olacaktır. Eğer ayrımcılık kalkacaksa, bu ayırımcılık AK Parti ile kalkacaktır. Yoksa bu ayırımcılık, Allah korusun kardeşin kardeşine silahla mücadele etmesi ile kalkmaz. Ayırımcılık, zorbalıkla ve tehditle kalkmaz. " 


AK Parti iktidarları döneminde hem bireysel özgürlüklerin geliştiğini hem de ülkenin çetelerden temizlendiğini bildiren Akdağ, bu baskıları yapanların artık ileride bunlara fırsat bulamayacaklarını söyledi. 


Akdağ, amaçlarının millette hizmet yapmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 
"Bu ülkenin başında gerçekten çok büyük bir lider var. Geçmişte biz şöyle yabancı devlet başkanlarının, başbakanlarının, ya da cumhurbaşkanlarının karşısında dizlerini birleştirip, 'Efendim bizim Erzurum'da bir tabir vardır, yanlış anlaşılmasın' denirdi. Öyle çok mahcup ve terbiyeli oturanlara 'kız gibi' derler. Öyle kız gibi oturan yöneticiler de gördük. Bugün Türkiye artık böyle bir ülke değil. Gün geçtikçe daha güçlü bir ülke oluyor. Gençlerimizin geleceği, gün geçtikte daha parlak hale geliyor. Ama birileri bunu baltalamak istiyor. İnşallah Batman, Erzurum, Konya, Edirne, İzmir ve Ankara'da da buna müsaade etmeyeceğiz. Biz birbirimizin kardeşiyiz, bu topraklar üzerinde barış içerisinde yaşayacağız, refahı geliştireceğiz, zenginleşeceğiz. " 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı