G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bu isimler AK Parti`ye Oy Kaybettirir mi?

Bu isimler AK Parti`ye Oy Kaybettirir mi?

Bu isimler AK Parti`ye Oy Kaybettirir mi?

7 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Erzurum'da gözler Listelere çevrildi.

6 Milletvekili Adayının yer alacağı Listede en çok merak edilen bekleyiş ise; AK Parti Güney'de Hangi silahını kullanacak?

Her ne kadar da AK Parti, henüz Güney İlçe Adayını açıklamamış olsa da Güney İlçelerinde durum böyle gözükmüyor. Özellikle Saadettin Aydın ve Erdal Tanas Karagöl isimleri halka bir şekilde yayılmış ve Halkın büyük tepkisini daha Listeler açıklanmadan toplamış görünüyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ve hafta sonunda Gazetemiz Muhabirlerinin Güney İlçelerini Kapsayan Hınıs, Tekman, Karaçoban, Karayazı ve Çat'ta yapmış oldukları vatandaşlarla birebir sohbetlerden öne çıkanları sizlerle paylaşıyoruz.

SAADETTİN AYDIN'I İSTEMİYORUZ

Geçtiğimiz dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın'ın AK Parti Listelerinde yer alması neticesinde oyların HDP'ye gideceğini savunan vatandaşlar, Saadettin Aydın denenmiş ve bölgeye hiçbir faydası olmamış bir isimdir. Geçtiğimiz dönem Milletvekili olan Saadettin Aydın, gerek Milletvekilliği görevi süresince gerekse Milletvekilliğinden sonra Bölgemize hiçbir yatırım ve yaptırımı olmamış haliyle görevi süresince de Güney İlçelerindeki AK Parti İlçe Teşkilatlarınca Genel Merkeze kadar çok sayıda şikayet edilmiş fakat Saadettin Aydın tarafından hiçbir şikayetimiz göz önüne alınmamıştır.

Bugün itibariyle yeniden bizlerin karşısına çıkacak cesareti nereden aldığını bilmemekteyiz. Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Çat'a Milletvekilliği görevi süresince tek bir çivi çakmamış, Tabir-i caizse yaralı parmağa su dökmemiştir. Hatta Bölge halkının teveccühünü kazanmış olan AK Parti'nin bölgemizdeki Belediyeleri HDP'ye kaptırmasında da büyük rol oynamıştır. AK Parti Genel Merkezince, Bölgeyi iyi tanıyan ve bilen bir isim olarak düşündüğü Saadettin Aydın'ın bu görevi de layıkıyla yerine getiremediği tüm bölge halkı tarafından bilinmektedir. AK Parti, 30 Mart mahalli seçimleri öncesi Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Çat'ta Belediye Başkan Adayı belirleme noktasında yaptığı yanlış aşikardır ve sonuçları ortadadır. Bu İlçelerin hiç birisi AK Partili Belediye değildir. Çünkü Saadettin Aydın, Bölge halkının sevdiği ve istediği Adayları Liste dışı bırakıp kendisine yakın eş, dost ve ahbap ilişkilerine dayanan listelerle bölge halkını AK Parti'ye küstürerek oyların HDP'ye gitmesine sebep olmuştur. Bugün de kendisini bölgede seven ve isteyen hiç kimse kalmamıştır. Listelerde olması itibariyle AK Parti Bu İlçelerin oylarını HDP'ye kendi elleriyle hediye edecektir. Diye konuştular.

ERDAL TANAS KARAGÖL'DE KİM?

Güney İlçelerinde yapmış olduğumuz söyleşilerde herkes tarafından ismi ilk kez duyulan Erdal Tanas Karagöl'de yine bölgede AK Parti oylarının HDP'ye gitmesine sebep olacak isimlerin başında geliyor. Bölge halkı yıllardır kendi makus kaderine terkedilmiş kabuğundan çıkıp, göç veren değil. Göç'ü ters çevirmek için bölgede yaptırım ve yatırım hizmetlerini sunacak Aday istiyor dediler.

Vatandaşa soruyoruz. Erdal Tanas Karagöl, Güney İlçelerimizde yaşayan vatandaşımızın vekaletine talipmiş diye.

Vatandaşın Cevabı: Erdal Tanas Karagöl mü O da Kim Uzaydan mı Geldi?

Yani anlayacağınız Erdal Tanas Karagöl bölgede hiç kimse tarafından tanınmayan bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Bir tek Soy isminden dolayı Çatlı olduğu bilinen Erdal Tanas Karagöl, Erzurum'un Çat İlçesinde tarih boyunca Dürüstlükleriyle, Asil ve Asaletli bir Aile oldukları herkes tarafından bilinen Tanas ailesinin bir ferdi olarak kendisi değil soy ismi bilinmektedir. Haliyle Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban ilçelerinde hiç kimse tarafından tanınmayan Erdal Tanas Karagöl'ün de AK Parti Listelerinde yer alması sonucunda oyların HDP'ye gideceği kanaatinde olan vatandaşlarımız, Erzurum'u Güney-Kuzey olarak ayrım yapmaksızın hizmet edecek bir adayın Erdal Tanas Karagöl ve Saadettin Aydın'dan daha faydalı olacağı görüşündeler.

ÇAT'LILAR DA ERDAL TANAS KARAGÖL İSMİNE SICAK BAKMIYOR!

Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban'da hiç kimse tarafından tanınmayan ve ismini ilk kez duydukları Erdal Tanas Karagöl'ü Çat'ta sorduk. İşte vatandaşların düşünceleri; Erdal Tanas Karagöl'ün Çat İlçesi doğumlu olduğunu vurgulayan bölge halkı, Çat bugüne kadar adeta köy konumundaydı. Erdal Tanas Karagöl seçimler öncesi bir gün İlçemize gelip bölgemizi ziyaret etmiş bir şahsiyet değildir. Bugün itibariyle karşımıza çıkıp Bende sizin evladınızım. Sizden birisiyim. Çat'a şunu yapacağım. Bunu yapacağım” vaadleriyle dolaşıyor.

Şimdi sormazlar mı Adama; Sayın Erdal Tanas Karagöl,  Ekonomist ve Siyasetçisiniz. Bugün karşımıza çıkıp bizden olduğunuzu söylüyorsunuz. Çat'ın hem Ekonomisi hem de Siyaseti ayaklar altındadır. Bugün doğduğum topraklar dediğiniz Çat CHP'li Belediye Başkanına emanettir. Neden mi? Siz ve sizin gibi sadece seçimlerden seçimlere Bizleri hatırlayanlara nispet olsun diye.

Önümüzdeki 7 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimlerde de Çat ilçesini temsil noktasında bugüne kadar Çat'lı olduğunu hatırlamayan, bugün bizden olduğunu söyleyen Turist Aday Erdal Tanas Karagöl'ün AK Parti listelerinde olması sonucu, Şuan Çat İlçesine gece gündüz demeden çalışan CHP'li Belediye Başkanımıza ahde vefa borcumuzu ödemek için reyimizi CHP'den yana kullanacağımızı şimdiden söyleriz dediler.



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli