Tarih: 27.05.2016 22:02

Bürokraside vekalet dönemi son buluyor.

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Binali Yıldırım, bürokraside yaşanan tıkanmanın aşılması için düğmeye bastı. Kamu kurumları ve bakanlıklardaki üst düzey bürokrat tayinlerinde son iki yıldır yaşanan sıkıntılar 65´inci hükümetin göreve başlamasıyla aşılıyor.

Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlardaki bazı üst düzey vazifeler uzun zamandır ´vekaletle´ yönetiliyordu. Yıldırım, bu uygulamaya son verecek tayinlerin yapılması için harekete geçti.

Başbakan Yıldırım´ın bakanlıklardaki müsteşar ve genel müdür düzeyinde yapılacak atamalar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan´la istişare yaptığı ifade edildi. Atamaların 65´inci hükümetin güvenoyu almasından sonra hızla yapılacağı ifade ediliyor.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ´nın da valiler kararnamesi konusunda ayrı bir çalışma yaptığı öğrenildi. Âlâ´nın, valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürleri kararnamesi konusunda, AK Parti´nin kongresi öncesinde, Cumhurbaşkanı ile görüştüğü ancak partide yaşanan gelişmeler sebebiyle kararnamenin yeni hükümet dönemine bırakıldığı belirtildi.Kaynak:Haber10




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657