G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Büyükşehir Belediyesi mezar bilgi sistemi oluşturdu

Büyükşehir Belediyesi mezar bilgi sistemi oluşturdu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlıklardaki 43 bin kabir tek tek fotoğraflanarak bilgileri Mezarlık Bilgi Sistemine (MEBİS) yüklendi

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asri ve Abdurrahman Gazi mezarlıklarında toplam 550 bin metrekare alanda yapılan özel çalışmayla 43 bin kabir tek tek fotoğraflandı.

Fotoğraflar ve mezar bilgileri MEBİS´e yüklenerek, vatandaşlara internet üzerinden yakınlarının kabirlerini görme ve bilgilerine ulaşma imkanı sağlandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, güzel bir çalışmaya imza atıldığını belirtti.

Ekiplerin bir yıl boyunca her iki mezarlıktaki kabirlerini fotoğraflayarak bunları ve bilgilerini veri bankasına yüklediğini aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Asri ve Abdurrahman Gazi mezarlıklarında yakınlarının kabrinin nerede olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız, www.erzurum.bel.tr veya mebis.erzurum.bel.tr adresinden kolayca bunu öğrenebilirler. Artık vatandaşlarımız, cep telefonlarından, tabletlerden, bilgisayarlarından ve mezarlıklar müdürlüğümüzde olan bilgi terminallerinden yakınlarının bilgilerine kolayca ulaşabilecek. Şehir dışında olan vatandaşlarımız da yakınlarının kabirlerini internet vasıtasıyla görebilecekler."



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli