G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Büyükşehir ve Kadem´den Gençlik Fuarı

Büyükşehir ve Kadem´den Gençlik Fuarı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği´nin (KADEM) birlikte düzenlediği ?KADEM Gençlik Fuarı? açıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanı´nda düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Gençlik Fuarı´nın açılışına Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile KADEM yöneticileri ve çok sayıda genç katıldı.

Fuardaki stantları ziyaret eden Başkan Sekmen ve protokol üyeleri kurulan hedeflere ok atarak nişancılık talimi yaptı.

Erzurum KADEM Gençlik Manifestosu´nun seslendirilmesi ile başlayan açılış programının sunuculuğunu ekranların sevilen yüzü Bekir Develi yaptı. KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, ?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Kızı Sümeyye Erdoğan´ın ve yönetimdeki arkadaşlarımızın size selamını getirdim. KADEM Erzurum Gençlik Fuarı´na hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yüreği umut dolu, geleceğe umutla sarılan, aydınlık yarınlara yürekten inanan, geleceğimizin teminatı olan siz gençleri canı gönülden selamlıyorum? dedi. Genel Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: ?Peygamber Efendimize (S.A.V) Hira´da, ?Oku´ buyruldu. O, ?Oku´ emrini aldığı günden itibaren bütün asırların idrakine hikmet öğretmiş bir medeniyetin çocuklarıyız, evlatlarıyız. Böyle ?Oku´ emriyle başlayan başka bir medeniyet yoktur. İslam Medeniyeti´nden başka böyle bir medeniyet göremezsiniz. Bu medeniyete hep birlikte sahip çıkalım. KADEM bu medeniyetin takipçilerinden biridir. KADEM´in içerisinde olmak bizi bu medeniyete mensup kılar. Bugün bizi tanıyan, bu medeniyetin içerisinde yer almak isteyen gençlere de selam olsun. Özü doğru, sözü doğru, eli açık, sofrası açık, mazlumun yanında, zalimin karşında olan yiğit dadaşlarla buluşmaktan son derece keyifliyim, memnunum. Dadaşlar diyarı Erzurum, Dadaş kadınlar, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Burası müthiş bir il. Vatanı uğrunda verdiği türlü mücadelelerde hayatını kaybeden şehitlerimizi, analarımızı, bacılarımızı, evlatlarımızı hayırla yâd ediyorum.?

?15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE SELAM OLSUN?

KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi Destanı´na dikkati çekti. Yılmaz, şöyle devam etti: ?Tarihler ve kişiler değişiyor, ancak bu aziz milletin inancı, ruhu, azim ve cesareti herhangi bir koşul ve zamanda asla kırılmıyor. En büyük örneği 15 Temmuz. Üzerinden yaklaşık üç ay geçti. Canımızdan geçtik; ülkemizden, namusumuzdan, ezanımızdan, bayrağımızdan vazgeçmedik. Sokağa çıktık, tankların önüne kendimizi siper ettik. FETÖ´nün cuntasını devirmek için elimizden geleni yaptık. 15 Temmuz şehitlerine selam olsun. Milletimizin iradesini başka bir iradeye asla kiralamayalım. Biz irademize sahip çıkalım. Yeterince aklımız var. Aklımızı başkalarına kiralamaya, başkalarının emrine vermeye hiç niyetimiz yok. Hele KADEM Gençliği´nin böyle bir şeye tevessül edecek ne mantığı ne de ruhu var. KADEM Gençliği, büyük ve güçlü bir gençliktir. Gençler, unutmayınız ki, hayalleri olmayanlar başkalarının hayallerinin parçası olurlar. Adalet eksenli bir dünyanın kurulmasında KADEM Gençliği olarak sorumluluk almaya var mısınız? Ben de sizlerle bu sorumluluğu üstlenmeye sonuna kadar varım. Hamuru bu toprakların değerleriyle yoğrulmuş bir kadın hareketi olarak KADEM, siyasetten ekonomiye, iş dünyasından medyaya tüm alanlarda daha demokratik bir toplum için çalışıyor. Daha demokratik bir toplum olmamız içim kadın ve erkek yan yana yürümemiz gerekiyor. Arkadaşlar bütün bu zenginlik, bütün bu coğrafya, bütün bu medeniyet sizleri bekliyor. Daha çok okumalı daha çok tarihe ve millete sarılmalısınız. Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için Çanakkale ruhunun yeniden dirilmesini sağlamalısınız. Üç günlük fuarın sizin için büyük bir zenginlik olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´e, valimize, milletvekillerimize, rektörümüze gönülden teşekkür ediyorum.?

?KADIN VARSA DEMOKRASİ VARDIR?

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sözlerine şehitleri anarak başladı. Başkan Sekmen, şunları söyledi: ?Öncelikle şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Mevlam ezanlarımızı dindirmesin, bayrağımızı göklerden indirmesin. Ülke olarak daima birlik ve beraberlik içerisinde var olalım. Kurulduğu 2013 yılından beri kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, hanımların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyen Kadın ve Demokrasi Derneği, Türkiye´de örnek çalışmalara imza atmaktadır. Ülkemizdeki mevcut siyasi, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikim ve yeteneklerini değerlendiren KADEM, Türkiye kadınlarının öz değerlerini muhafaza ederek kadın haklarını savunmaktadır. Kadınların sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik hayatta aktif birey olmalarına katkıda bulunan KADEM, işte tüm bu özellikleriyle ülkemizdeki hanımların ve demokrasimizin sesi olmuştur. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır; ?Kadın varsa demokrasi vardır.´ Ülkemizin en büyük sivil kitle örgütü KADEM ile ortaklaşa düzenlediğimiz KADEM Gençlik Fuarı´nda gazeteci ve yazarlar, birbirinden değerli entelektüel isimler, akademisyenler, aydınlar, gençlerle söyleşi yapıp tecrübelerini onlara aktaracaklar. Değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.?

?TEK AMACIMIZ NİTELİKLİ BİR GENÇLİK?

Başkan Mehmet Sekmen, toplumda nitelikli ve şuurlu bir gençliğin oluşması için çaba harcadığını ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: ?Kentimizde bulunan gençlikle ilgili 30 sivil inisiyatif kurumu ve öğrenci kulüplerinin yer aldığı stantlarda genç dimağlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünün gençleri yarının büyükleri olarak hayatta yerlerini alacaklar. Onun için gençlerimizi daha sosyal daha girişken bir hale getirebilirsek gençlerimiz hayata atıldıkları zaman hayatın gerçekleriyle şimdiden yüz yüze gelmenin farklılığını yaşayacaklardır. Bunun için istiyoruz ki, gençlerimiz şimdiden sosyal, siyasal, kültürel faaliyetlere katılarak geleceğe hazırlıklı olsunlar. Elbette ki derslerinde de başarılı olmaya gayret edecekler. Ama derslerinin yanında sosyal faaliyetlere de katılarak kendilerini daha girişken bir hale getirmiş olacaklardır. Hep şunu biliriz; sosyal faaliyetlere katılan gençler daha başarılı oluyor. Hayata atıldıkları zaman daha başarılı daha girişken daha gayretli daha faal oluyorlar. İnşallah bunu da KADEM ile beraber yaşamış olacaklar. Bütün STK´lara destek veriyoruz. İstiyoruz ki toplumla iç içe olalım; halk ile bütünleşen, halk ile bir araya gelen, halkın arzularına, taleplerine, isteklerine değer veren, önem veren, onları yerine getiren bir yerel anlayışı hâkim kılalım. Biz hep deriz ki; Yerinden yönetim anlayışı demokrasinin temelidir, beşiğidir. Diğer vilayetlerimizden Erzurum´umuza gelen arkadaşlarımıza ?hoş geldiniz´ diyorum. Mutlaka Erzurum´un tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etmelerini, lezzetlerini tatmalarını tavsiye ediyorum. Erzurum bir turizm şehridir. Kış turizmine olduğu gibi yayla turizmine de çok uygun bir bölgedir. Önemli tarihi ve kültürel zenginliklere sahiptir. Mutlaka bunları ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.? Konuşmalardan sonra açılış programında sevilen sanatçı Mustafa Cihad sahne aldı.



ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false