G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR YAKALANMASI AN MESELESİ

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR YAKALANMASI AN MESELESİ

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR YAKALANMASI AN MESELESİ

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR YAKALANMASI AN MESELESİ

 Emniyet Müdürü Halit turgut Yıldız, Pasinler?de bıçaklı saldırıya uyğrayan kadın öğretmenle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Yıldız, ?Sonuca çok yakınız ve en kısa zamanda hayırlı bir haber vereceğimizi düşünüyorum" dedi.

Pasinler ilçesinde sözleşmeli Türkçe öğretmeni A.K.`nin (23), okuldan evine giderken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıya uğramasıyla ilgili emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar aralıksız sürerken, saldırganın tinerci yada ilçeye dışardan gelmiş biri olabileceği ihtimaline karşılık oluşturulan 15 kişilik ekip, gece boyu ilçedeki boş ve metruk binalarla tren istasyonundaki boş vagonlarda arama yaptı. Genç öğretmenin verdiği eşkale uyan sabıkalıların fotoğraflarını A.K.`ye gösteren polis eşkale uyan 50 kişi sorgulandı. Olay yerinde inceleme yapan Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, kıl örnekleri, parmak izi ve saldırgana ait olduğu tahmin edilen kan ile tükürük örneği tespit etti. Öğretmen A.K`nin kıyafetlerinde de saldırgana ait olduğu tahmin edilen ter ve kıl örneğine rastlandığı belirtildi.Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını ifade eden Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, A.K`nin okulundan itibaren sokak sokak, metre metre araştırma yaptıklarını kaydetti. Her delil, iz ve kanıtın toplandığını ve sonuca çok yakın olduklarını dile getiren Yıldız, "Olağan şüpheliler var ama hiç kimse şu an gözaltında değil. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Olayla ilgili mülakatlar devam ediyor. Öğretmenin üzerinden çıkan malzemeler, burada yaptığımız incelemenin yanı sıra İstanbul Kriminal
Bölge Laboratuarı`na gönderdik. Orada da tetkikler yapılacak. Sonuca çok yakınız ve en kısa zamanda hayırlı bir haber vereceğimizi düşünüyorum. A.K`nin verdiği bilgiler doğrultusunda bir robot resmi çizildi ama o şuan bizde kalacak. Çünkü bir travma yaşandı. O travmayla ilgili acaba bir yanlış yapar mıyız diye endişemiz var. Netleştirip kamuoyuyla paylaşacağımız bilgiler var" diye konuştu.
Genç öğretmenin iyileşme yönünde ciddi bir aşama kaydettiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yıldız, "Eşim ve ben A.K`yi ziyaret ettik. Durumu çok güzel, daha da iyi olacak. Kendisine gelmesi bizim için güzel bir kazanç" dedi.
Olayın meydana geldiği yerin izbe bir yer olduğunu dile getiren Yıldız, "Orada bir takım çalışmalar oldu. Aldığımız bir takım saç örnekleri var ama kime ait olduğunu tespit etmek için DNA testine tabi tutacağız. Ayrıca saç örnekleriyle ilgili Pasinler`de bir çalışma yaptık. Hassasiyetimiz yüksek, Erzurum`un hassasiyetlerini de biliyoruz. A.K, bizim evladımızdır. Olaya o kapsamda yaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.

VALİ ÖZTÜRK: GÖRGÜ 
TANIKLARI BİZE ULAŞSINLAR

Türkçe öğretmeni A.K`ye yönelik saldırıyla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirten Vali Sebahattin Öztürk, görgü tanıklarından yardım istedi, isterlerse kendi kimliklerini gizleyebileceklerini belirtti.
Pasinler`de saldırıya uğrayan A.K`nin iyileşmeye başladığını kaydeden Vali Sebahattin Öztürk, "Ama şu an net bir bilgi verecek durumu yok. Zamanla hafızasını bir şekilde biraz daha tazeleyerek yardımcı olacağını umuyoruz. Şu an için tek sorun, eşgali tam olarak belirten bir tanığa henüz ulaşılamamış olmasıdır" dedi.
Ekiplerin A.K`nin komşularını da araştırdığını anımsatan Vali Öztürk, "Olayı gören arkadaşlara sesleniyorum. Bir işaret verecek kişiler, kimliklerini gizleyecekse de gizlesin, ama bize ulaşsın. Hangi yolu tercih ederlerse etsinler ama mutlaka bize ulaşsınlar. İşimizi kolaylaştırmış olurlar" dedi.

AJANSLARIN ŞİŞİRMESİ

Öğretmen A.K?nin olayıyla ilgili olarak bazı ajansların ?20 yerinden bıçaklandı? başlıklı haberleri Vali Sebahattin Öztürk tarafından tekzip edildi. Öztürk, ?Öğretmen A.K 3 yerinden bıçaklanmış. Elbetteki bu durum yaşanılan vahşeti küçültmez?dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false