G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÇENTİLMENLİK ÇAĞRISI

ÇENTİLMENLİK ÇAĞRISI

ÇENTİLMENLİK ÇAĞRISI

Erzurumspor´un yarın Kazım Karabekir Stadyumunda oynayacağı Altay maçı öncesi Gazetemize konuşan Onursal Başkan Mehmet Sekmen ve Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Fair-Play ve centilmenlik çağrısında bulundu.

3. lig 1 Grup´ta sezonun sonuna yaklaştığımız şu haftalarda heyecan bir hayli yükseldi. Bir tarafta ligden düşmeme çabası verilirken diğer tarafta, üst sıralarda 2.lige çıkma heyecanı yaşanıyor. Hedef olarak bir üst gruba çıkma mücadelesi, gerek lideri gerekse play-off grubunu belirleyecek son maçlar olduğundan dolayı bir hayli çekişmeli ve iddialı geçiyor. 

Erzurumspor Onursal Başkanı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; ?Spor, birey olarak yapıldığı gibi ekip halinde de yapılır ve rekabet ortamında olup doğal olarak sonucuna katlanılması gerekir. Özellikle futbol, profesyonel ekipleri ve çok sayıda taraftarlarının oluşturduğu bir sektör haline gelmiştir. Taraftarlar takımlarına destek vererek motive ederler ve daha iyi sonuçlar almak için yardımcı olurlar. Destek aşırıya kaçınca, bazen karşı takım ve taraftarlarına hakaret ve saldırıya dönüşür. Buda centilmenlik anlayışına ters düşer? dedi. Yarın Kendi sahamızda oynayacağımız Altay maçının da, spordaki asıl amacın dışına çıkılmadan dostça ve kardeşçe bir müsabaka olmasını dileyen Başkanımız Mehmet Sekmen, ?Futbol, Üç sonuçla tamamlanan bir oyundur. Ya Galibiyet, ya mağlubiyet ya da beraberlikle sonuçlanacak olan 90 Dakikanın sonunda Dadaşa yakışır bir şekilde rakibimizi uğurlamak bize yakışır. İyi oynayan kazansın? dedi.

Sporun hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu, bu konuda herkese düşen önemli görevler bulunduğunu belirten Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan;  ?Sporda temel olarak barış, kardeşlik ve dostluk ilkesi vardır? dedi. Demirhan, her sene haftalar ilerleyip liglerde sona yaklaşıldığında zaman zaman heyecanın arttığını ve istenmeyen olaylara şahit olunduğunu belirterek; ?Bizler Asil Milletin Asil Evlatlarıyız. Yanlışlar elbette olacaktır ama bunu kavga gürültü üzerinden değil, karşılıklı anlayış, paylaşma ve saygı duyguları çerçevesinden dillendirmeliyiz." Yarın kendi sahamızda oynayacağımız Altay maçı bizim için hayati önem taşımaktadır. Bir üst Lige Şampiyon olarak çıkmak için Başta Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen olmak üzere, Tüm Yöneticilerimiz, Teknik heyet, Futbolcularımız, taraftarlarımız ve tüm şehir üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaktadırlar. Dadaşa yakışır bir şekilde Rakibimizi kendi sahamızda fair play ve centilmenlik çerçevesinde ağırlayıp maçtan galip ayrılan taraf olmak istiyoruz. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in de ifade ettiği gibi;   ?Futbol, Üç sonuçla tamamlanan bir oyundur. 90 dakika sonunda sonuç mağlubiyet, galibiyet ya da beraberlik ne olursa olsun Dostluk, Kardeşlik ve Spor kazansın" Bu konuda hepimizin mutlaka etkin bir çaba göstereceğimizi ümit ediyorum şeklinde açıklamalarda bulunurken maç öncesi Tüm Liglerde mücadele eden Futbol Takımlarına da başarılar diledi.



Anahtar Kelimeler: ÇENTİLMENLİK ÇAĞRISI
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli