G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÇİFTÇİ KADINLARA SÜT SAĞIM MAKİNELERİ

ÇİFTÇİ KADINLARA SÜT SAĞIM MAKİNELERİ

ÇİFTÇİ KADINLARA SÜT SAĞIM MAKİNELERİ

ÇİFTÇİ KADINLARA SÜT SAĞIM MAKİNELERİ 

Tarım İl Müdürlüğü?nde "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında sağım eğitimi alan kadınlara süt sağım makinesi dağıtıldı.

Süt sağımı eğitimine katılan kadın çiftçilere süt sağım makineleri verildi. 
İl Tarım Müdürlüğünce "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında süt sağım makinelerinin dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi. Erzurum`un Palandöken ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde düzenlenen programa Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, İl Tarım Personeli ve çiftçi kadınlar katıldı.Güzelyurt köyü Muhtarı Samih Karaoğlu törenin açılış bölümünde yaptığı konuşmada, "Köyümüzde `Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi` kapsamında Erzurum il Tarım Müdürlüğü teknik elemanları Ziraat Yüksek mühendisleri Hakan Özdemir, Hülya Özer ve Asuman Deveci`nin kontrollerinde başta süt sağımı olmak üzere tarımla ilgili bir çok konuda kadınlarımıza ve erkeklerimize yönelik 5 gün bir eğitim yapıldı. Bu eğitimlerimizin sonunda kadınlarımızın öğrendikleri bilgileri yerinde görmek üzere İl Tarım Müdürlüğü
tarafından Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi çiftliğine bir gezi düzenlendi. Şimdi de eğitime katılan kadınlarımıza katılım belgesi ve 10 adet süt sağım makinesi dağıtılıyor" dedi. 
Eğitime katılan kursiyerlerden Büşra İspirli, mutlu olduğu ifade ederek, "Düzenlenen bu kursa katılan kursiyerlerden biriyim. Böyle bir eğitime katıldığım için mutluyum. Bu eğitimde süt sığırcılığı yetiştiriciliği konusunda bilgiler aldım" dedi.
İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, "İlimiz, Tarım Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılı `Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım ve Projesi` kapsamına alındı. İl Müdürlüğü`nce yapılan ve bakanlığımızca uygun görülen `Çiftçi kadınların işlerini kolaylaştırıcı ve hayvan refahı kapsamında süt sağım makineleri dağıtımı - uygulamalı eğitim projesi` ilimize bağlı 6 ilçe ve köyde uygulamaya koyuldu. Proje kapsamında yapılan eğitim faaliyetlerinin ilki Palandöken ilçesine bağlı
Güzelyurt köyünde gerçekleştirilmiş olup, düzenlenen eğitimlerde başta süt sağımı olmak üzere tarımla ilgili birçok konuda bilgi verildi" dedi. 
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ise bu eğitimlerin önemine değindi. Daha sonra eğitime katılan 39 kişi kura çekerek, süt sağım makinesi alacak 10 kişi belirlendi. Kurayla belirlenen 10 kişiye süt sağım makineleri verildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı