G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pasif Teşkilatları Alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pasif Teşkilatları Alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yerel seçimler sonrası yaptığı parti içi değerlendirme toplantılarında ´değişim´ mesajları verdiği öğrenildi. Parti yönetiminden kabineye, il ve ilçe teşkilatlarına yönelik bazı tasarruflarda bulunacağı öğrenilen Erdoğan´ın, "Alac

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra parti içinde başlayan ancak 23 Haziran İstanbul seçimleri nedeniyle ertelenen ´değişim´ beklentisini karşılayacak bazı adımları kısa süre içinde atacağı belirtiliyor.

23 Haziran seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından AK Parti´de başlayan ´Değerlendirme Toplantıları´nda önümüzdeki süreçte, hem parti yönetiminde, hem pasif ve başarısız teşkilatlarda hem de kabinede bazı değişiklikler yapılacağı izlenimi ortaya çıktı.

TASARRUFLARIMIZ OLACAK

MYK Toplantısı´nda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, "Önümüzdeki süreçte bazı tasarruflarımız olacak, alacağımız kararlara herkesin saygı duymasını bekliyorum" dediği öğrenildi. AK Parti kulislerinde Erdoğan´ın, olağanüstü kongreyi toplayarak MKYK´da da büyük değişiklikler yapabileceği konuşuluyor.

DEĞİŞİM MESAJLARI VERİYOR

Yeni partinin teşkilatlanma girişimi ile birlikte AK Parti´den olası bazı geçişlerin olabileceğinin sıkça konuşulması Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı oldukça rahatsız ederken, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde başarısız olan bazı il ve ilçelerdeki teşkilatların görevden alınacağı ve ilk değişiminde İstanbul´dan başlayacağı parti içinde konuşuluyor.

2 HAFTA SONRA BAŞLAYACAK

Erdoğan´ın, milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarının tamamlanmasının ardından değişim konusunda düğmeye basacağı belirtiliyor. Değişikliklerin en erken iki hafta, en geç 3 ay içinde ortaya çıkacağı iddia ediliyor. Erdoğan´ın kabinedeki değişimi ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne yönelik ´revizyon´ çalışmasından sonraya bırakacağı değerlendiriliyor.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı