G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN ERZURUM´DA MÜDAHİL OLACAĞI 3 İLÇE BELLİ OLDU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN ERZURUM´DA MÜDAHİL OLACAĞI 3 İLÇE BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Erzurum´da Belediye Başkan Adayı Olarak Belirlenecek İlçelerin 3´üne Müdahil Olacak. İŞTE O İLÇELER

 

 

Ak Parti Genel Merkezi ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun mesai içerisinde, dosyalar raporlar tek tek inceleniyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde siyasi hayatına bir zafer daha eklemek isteyen Ak Parti Genel Merkezi işi sıkı tutuyor. Komisyonlar SMS yolu ile ardı ardına anketler yapıyor, il ve ilçe teşkilatlarından aday konusunda isimler alınıyor. Erzurum milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevcut Başkan Mehmet Sekmen´den ilçelerle ilgili tek tek fikrileri alındı.

50 BİN NÜFUSUN ALTINA MÜDAHİL OLMAYACAK!

Süreci hızlandırmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir an önce seçim startını vermek istiyor. Türkiye genelinde ise binlerce ilçenin adayı belirlenecek. Ankara kaynaklı Gazetemize ulaşan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 bin nüfusun altında olan ilçelere müdahil olmayacak. Bu bilgiye göre Erzurum´da 20 ilçeden 3´ünü Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyecek, geriye kalan 17 ilçeyi ise Ak Parti Genel Merkez komisyonları, İl ve ilçe teşkilatı belirleyecek.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN BELİRLEYECEĞİ İLÇELER!

Erzurum´da 50 bin nüfusun altında 17 ilçe bulunuyor. Horasan, Oltu, Pasinler, Karayazı, Hınıs, Tekman, Karaçoban, Aşkale, Şenklaya, Çat, Köprüköy, ispir, Tortum, Narman, Uzundere, Pazaryolu ve Olur ilçelerinin nüfusları 50 Bin´in altında olduğundan dolayı bu ilçelerde belirlenecek aday ilçe teşkilatı, il teşkilatı ve Ak Parti Genel Merkez komisyonu tarafından belirlenecek. Yakutiye´nin 193 Bin 602, Palandöken´in 169 Bin 478 ve Aziziye 59 Bin 309 nüfusa sahip olduğundan dolayı Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçe Belediye Başkan Adaylarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan belirleyecek.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı