G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

CUMHURBAŞKANI "HALKIMIZ DÜNYA`YA İNSANLIK DERSİ VERDİ"

CUMHURBAŞKANI

CUMHURBAŞKANI "HALKIMIZ DÜNYA`YA İNSANLIK DERSİ VERDİ"

CUMHURBAŞKANI "HALKIMIZ DÜNYA`YA İNSANLIK DERSİ VERDİ"
Gül, bayram mesajında, Türk halkının Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde seferber olarak,yaşanan insanlık dramına seyirci kalmadığını kaydetti.

 

Somali`de dram devam ediyor... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, de Somali`de yaşanan felakete duyarsız kalmadı.

Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, bayramların yardımlaşma ve dayanışma günü olduğuna vurgu yaparak, "Bayramlar, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın imkansızlıklar içindeki insanlara sahip çıkma ve kucak açma günüdür." dedi.

Gül, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı vesilesiyle, insanlığın ortak acılarını kendi acısı olarak gören Türk halkının dünyada barışın, huzurun ve refahın sağlanması amacıyla daima aktif rol üstlendiğini bir kez gösterdiğine işaret etti.

Gül, mesajında şunları kaydetti :

"Türkiye`nin büyük bir kıtlığın ve açlığın yaşandığı Somali`ye olan ilgisi ve öncülük ettiği yardımlar, zor şartlar altındaki insanların umudunu yeşertmiştir. Halkımız Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde adeta seferber olmuş, buradaki insanlık dramına seyirci kalmayacağını göstererek, bütün dünyaya insanlık dersi vermiştir. Ülkemiz ve halkımız liderlik ettiği teşebbüslerle, Somali`deki felaketi gözler önüne sermiş, bu ülkedeki trajedinin esasen bir insanlık sorunu olduğunu bütün dünyaya anlatmıştır."




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli