G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

CUMHURBAŞKANI`NDAN ERZURUM`A TAM NOT

CUMHURBAŞKANI`NDAN ERZURUM`A TAM NOT

CUMHURBAŞKANI`NDAN ERZURUM`A TAM NOT

CUMHURBAŞKANI`NDAN ERZURUM`A TAM NOT 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beraberinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Buz Hokeyi Salonu`na geldi. Burada Cumhurbaşkanı Gül`e Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz tarafından üzerinde `Abdullah Gül` yazılı milli takım forması ile buz hokeyi sopası hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Gül`e karşılaşma boyunca Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Kılavuz, oyun ve kuralları halkında bilgi sundu. Karşılaşmanın ilk periyodonun sona ermesiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül salondan ayrıldı.

 Cumbaşkanı Gül salondan ayrılmadan önce kış oyunları ve izlediği buz hokeyi karşılaşması hakkında değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye`de belli başlı kış sporlarının toplum tarafından yapıldığını dile getirerek, "Çok güzel ve harika bir maç oldu. Çok hızlı ve süratli oynanan bir maçtı. Gerçekten önemli olan spor takımlarının ve sporun Türkiye`de gelişmesi önemli. Türkiye kış ülkesi. Birçok üniversite ve salonlar var ve bunların sayısı çoğalıyor. Toplum olarak sadece bir kaç kış sporu yapıyoruz. Yaygınlaştırmak lazım. Bu olimpiyatlar diğer kış oyunlarının yaygınlaşmasına yardımcı olur." dedi.

Üniversite kış oyunları için yapılan tesislerin gurur verici olduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bu tesisleri görmek gurur verici. Burası gurur verici şekilde yapılmış. Şimdi tahmin ederim bundan sonra dünyanın büyük takımları gelir, burada maç yaparlar, taraftarları da gelir. Bu tesisler Erzurum ve Türkiye`ye endirekt avantajları çok." diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli