G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Dadaşkent`in Erzurum`a Kazandırılması Hataydı"

"Dadaşkent`in Erzurum`a Kazandırılması Hataydı"

"DADAŞKENT'İN ERZURUM'A KAZANDIRILMASI HATAYDI"

Düzenlediği basın toplantısıyla 2 yıllık çalışmalarını anlatan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’den dobra açıklamalar. 20 yıla yakın geçmişi bulunan Dadaşkent semtinin Erzurum’a kazandırılmasının o yıllarda yapılan en büyük hata olduğunu söyleyen Başkan Cengiz, şehir merkezindeki şimdiki çarpık yapılaşmanın en büyük nedeninin yeni semtler inşa etmekten kaynaklandığını söyledi.

Ilıca’da basın toplantısı düzenleyen yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin özellikle termal turizmde hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyerek Dadaşkent imarı konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dadaşkent semtinin Erzurum’a kazandırılmasının o yıllarda en büyük hata olduğunu söyleyen Cengiz, “Bir belediye için yeni imar alanları yapmak kolaycılıktan başka bir şey değil.

Dadaşkent’i yerleşim alanı yapan zihniyet şehir içinde çarpık yapılaşmanın önüne geçseydi, Metruklaşma ve çarpık yapılaşmadan bahsediyor olmazdık. Tıpkı şehir merkezi gibi Ilıca’da yeni yapılaşma alanlarının hayatiyete geçirilmesi ile birlikte ihmal edilmiştir. Tarım arazisi için en verimli toprakların heba edilme bir kayıptır. Şunuda belirtmek isterim ki Dadaşkent semti şimdilerde kabuğunu kırmış ve adeta uydu kent görünümünde şehrin gürültüsünden uzakta yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez alanı haline gelmiştir” dedi

Modern görünüme sahip, yeşil ve altyapısı tamamlanmış bir Aziziye için bütün ekonomik imkanları seferber ettiklerine değinen Belediye Başkanı Cengiz, "Kentsel dönüşümden, rutin belediyecilik hizmetlerine ve sosyal belediyeciliğe varıncaya kadar tüm alanlarda çalışma başlattık. Belediyenin mali durumunu düzelterek yüzde 35 olan gelirin gideri karşılama oranını yüzde 97’lere çıkardık. Gelir ve gider arasındaki dengeyi sağlayarak ilçemize yatırıma hız verdik. Bütün kazancımız. borça ya da tazminata değil, ilçe halkına hizmete gidiyor." dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MARKA İLÇE"

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Cengiz, Gezköy ve Ilıca’yla birlikte yürütülen kentsel dönüşümde ciddi mesafe alındığının altını çizdi. Gezköy’deki kamulaştırmanın yüzde 80’i geçtiğini ve Ilıca Eski Mahalle’de 320 TOKİ konutunun yükseldiğine işaret eden Cengiz, "Eski Mahalle’deki konutlar hızla yükseliyor ve güz mevsimine kadar bitirilmesi hedefleniyor. Bu konutların bitmesi Ilıca’daki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlanmasını sağlayacaktır. Ilıca’da kentsel dönüşüm faaliyetlerini konut sıkıntısı yüzünden etap etap yapmak zorundayız. Birinci etapta 320 konut devam ederken, biz ikinci etap için istişare toplantılarına başladık. İnşallah halkımızın da desteğiyle ilçemizin çehresini değiştirecek atılımlar yapıyoruz. Gerek Ilıca ve gerekse Gezköy için Bakanlar Kurulu’ndan acılı kamulaştırma kararı çıktı. TOKİ ile protokollerimizi yaptık. İnşallah bu sezon sonuna kadar da Gezköy’de kamulaştırmayı tamamlayıp, TOKİ’ye yer teslimi yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Cengiz, termal kent olma yolunda yaptıkları önemli yatırımlar nedeniyle Ilıca ve Gezköy merkezde, hayvancılık faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla sosyal projeler geliştirdikleri vurguladı.

"SORUNLAR BİRER BİRER ÇÖZÜLÜYOR"

İlçenin tarihine damga vurmuş sorunları çözüme kavuşturduklarını ve halkın ortak kullanım alanlarının çevre düzenlemesi ile temizliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Cengiz, “Dadaşkent kurulduğu günden beri, her yağmur yağdığında su baskınlarına maruz kalan Ahmet Yesevi Mahallesi’nin yağmursuyu drenaj kanallarını geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yıl da aynı mahalleden Dadaşkent’in merkezine doğru sorun olan bölgelerin altyapısını yapıyoruz. Yine ilçemizde insanların rahatlıkla abdest alacağı temiz bir tek tuvalet dahi yoktu. Ilıca’daki 4 tuvaleti geçtiğimiz yıl, Dadaşkent’te de yine dört tuvaleti bu yıl kapsamlı bir tadilattan geçirdik. Buralarda her türlü ayrıntıyı düşünerek, bayan tuvaleti ve engelli kabinleri yaparken, yoğunluğun yaşandığı cami tuvaletlerine vatandaşımızın abdestini rahat alabilmesi için sıcak su koyduk. Bu çalışmalar, hizmette samimiyetin en güzel örneklerindendir.” ifadelerini kullandı.

Erzurum’un cazibe merkezleri programında bulunduğunu ve ilçeye 64 aile kabinli termal köy projesi hazırladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, Devlet Planlama Teşkilatı’na sunulan proje ile ilçeye hem modern bir tesis kazandırdıklarını, hem de önemli bir istihdam kapısı açacaklarını vurguladı. Cengiz, Ilıca’da 15 yıl önce yapılan ve yarım kalan belediye işhanını da tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı