G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DAP BAŞKANLIĞI ERZURUM`A KURULACAK

DAP BAŞKANLIĞI ERZURUM`A KURULACAK

DAP BAŞKANLIĞI ERZURUM`A KURULACAK

DAP BAŞKANLIĞI ERZURUM`A KURULACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Doğu Anadolu Projesi (DAP)`ne ivme kazandırmak amacıyla DAP Başkanlığı`nın Erzurum`a kurulacağını açıklaması şehirde sevinçle karşılandı.
HAYALDİ GERÇEK OLDU

Doğu Anadolu Bölgesi`nin sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik 1994 yılında Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından hazırlanıp İstanbul Çırağan Sarayı`nda kamuoyuna açıklanan DAP, Başbakan Erdoğan`ın son açıklamasıyla önemli bir aşamaya geldi.
Başbakan Erdoğan, 12 Haziran`daki milletvekili seçimlerinin ardından DAP Başkanlığı`nın Erzurum`da kurulacağını açıklamasına Erzurum`daki sivil toplum örgüt temsilcileri olumlu karşıladı.
Mustafa Yıldız (Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı): DAP yılların projesi. Sayın Başbakan DAP`a verdiği önemi, uçağına aynı ismi vermesiyle göstermişti. 2007`de hükümet kurulurken Başbakan, DAP`tan sorumlu bakanlık oluşturulacağını söylemiş ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz`a projeyi iletmişti.Erzurum merkeze DAP Başkanlığı`nın kurulacak olması sevindirici bir şey. Bölgesel kalkınma farklarının giderilmesi açısından önemli bir adım. DAP Başkanlığı için Erzurum`un altyapısı müsait. DAP Başkanlığı`nın merkezinin Erzurum`dan başka bir yer olması doğru olmazdı. Sayın Başbakan`a bu jesti için teşekkür ediyoruz. Erzurum`un en çılgın projesi de bu olmalı.
Mustafa Güvenli (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı): DAP Başkanlığı`nın Erzurum`da olması gerekiyordu. Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi`nin merkezi konumunda. Erzurum aslında çevre ülkelerinde kesiştiği önemli bir stratejik konuma sahip. DAP Başkanlığı`nın Erzurum`da kurulacak olması DAP`ın hayata geçirilmesi adına çok önemli bir adım. Beklenen bir karardı bu. Sayın Başbakan`a bu kararı için şahsım ve Erzurum adına teşekkür ediyorum.
Erdal Güzel (ERVAK Başkanı): Başbakan`ın bu açıklamalarından dolayı son derece mutluyuz. DAP projesi ERVAK öncülüğünde ülke gündemine getirilmişti. Bölgedeki 5 üniversitenin, 16 ilin katkıları ve DPT`nin desteğiyle oluşturulmuş sosyo-ekonomik projeydi DAP. 1994 yılında hazırlanan ancak sonraki yıllarda TBMM Meclis komisyonlarına girmesine rağmen ülkenin o günkü koşulları doğrultusunda DAP`a olan ilgi azalmıştı. DAP Başkanlığının Erzurum`da kurulmasıyla projenin hayata geçirilmesinde önemli bir aşama gerçekleştirilecek. Erzurum marka şehir ve cazibe merkezi haline gelebilecek. Bu müjdeli haberden dolayı Erzurum olarak memnunuz.
Lütfü Yücelik (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı): Bölgesel kalkınma projelerinden birisi olan DAP`ın hayata geçirilmesi adına önemli bir gelişme. Üretim ve istihdam adına bölge için cansuyu niteliğindeki DAP`ın hayata geçirilecek olması bizler için sevindirici. Bölgemizin kalkınması için bu tip projeleri her zaman destekledik ve destekliyoruz. İnşallah bu vaad sözde kalmaz ve hayata geçirilir.
Hakkı Hınıslıoğlu (Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı): Türkiye artık gelişen ve büyüyen bir ülke ülke. Dünyanın saygın ülkelerinden birisi olan Türkiye`de de günün ihtiyaçlarına göre idari, ekonomik ve siyasi yeni yapılanmalara gidiliyor. Türkiye`nin önü parlak. Birlik, beraberlik ve güven ortamını sağladıkça dünyada söz sahibi ülke olacağız



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı