G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Davutoğlu: Şeref hesabı yapacaksak meydan okuyorum

Davutoğlu: Şeref hesabı yapacaksak meydan okuyorum

Başbakan Davutoğlu Isparta Mitingin`de Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti`nin Isparta`daki seçim mitinginde, Devlet Bahçeli`nin Aydın`da sarf ettiği sözlere çok sert yanıt verdi. Davutoğlu, "Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Meydan okuyorum, Türkiye`nin her meydanına gitsinler, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar." dedi.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP Eş Başkanı `Kudüs Yahudilerindir dediğinde siz Bahçeli`den bir şey duydunuz mu? Bize saldırırken kurt, millet menfaatini, imanını savunmaya çalışırken kuzu. Kılıçdaroğlu, `Türkmenleri göndereceğim` derken, Bayır Bucak Türkmenlerini, Bahçeli`de çıt yok. Madem ki er meydanı, hesaplaşalım. Şeref hesabı yapalım, eğer şeref hesabı yapacaksak, hikmetle yapalım." diyerek meydan okudu.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Aydın`daki seçim mitinginde "şerefsiz" ifadesini kullanmasını çok sert eleştirdi. AK Parti`nin Isparta`daki seçim mitinginde konuşan Davutoğlu, vatandaşların MHP lideri Bahçeli`ye tepki göstermesi üzerine yuhalamamalarını tembih ederek "Bizim siyasi kültürümüzde tahkir etmek yoktur. Ancak Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor. Madem ki er meydanı hesaplaşalım, şeref hesabı yapalım" dedi.

 

`ŞEREF HESABI YAPACAKSAK...`

"Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Sesleniyorum Bahçeli`ye bize "şerefsiz" diye seslendiği için. Hakkari`deki al bayrak benim şerefimdir. Diyarbakır`daki al bayrak benim şerefimdir, o şerefi biz ayakta tutuyoruz. Hadi milli şeref peşindeyse, meydan okuyorum, Türkiye`nin her meydanına gitsinler, halkla kucaklasınlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar." diyen Davutoğlu, "Hem gidemeyecekler, sonra da vatan toprağına çıkamayıp gelip Batı`da milliyetçilik taslayacaklar. Biz öğretiriz herkese milli beraberliği." sözleriyle Bahçeli`ye sert mesajlar verdi.

 

İşte Davutoğlu`nun konuşmalarından o satırlar:

Geçen günlerde Bitlis`teydim. Bediüzzaman`ın doğduğu Bitlis`ten, Bediüzzaman`ı bağrına basan Isparta`ya selam getirdim. Bu topraklarda CHP zulmünün ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Tek parti zulmünü en iyi siz bilirsiniz. Çünkü Isparta, hem o tek partinin iman ve inanç düşmanı politikaları sebebiyle Barla`ya, bu güzel diyara gelen Bediüzzaman`a sahip çıkmıştır hem de Senirkent olayında, Ocak 1947`de tek parti zulmüne karşı dimdik ayakta durmuştur. Bediüzzaman`ı Isparta`ya süren zihniyet, aynı zihniyet diyor ki `Diyaneti kaldıralım`. Bu CHP zihniyeti, Türkiye`de ne kadar müspet değer varsa, Isparta`nın gül gibi kokladığı ne kadar güzel değer varsa hepsine savaş açan tek parti zihniyeti. Ama Isparta ona karşı her zaman şehit Başbakanımız Adnan Menderes`in arkasında durdu.

 

`TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYACAKLAR`
Bediüzzaman Said Nursi`nin, Adnan Menderes`e yazdığı mektupta "Bu millet kendi ihtiyarıyla hiçbir zaman bir daha CHP`yi iktidara getirmeyecektir" dediğini aktaran Davutoğlu, o günden bu yana CHP`nin milli irade ile hiçbir zaman iktidar olamadığını ve olamayacağını söyledi. 27 Mayıs ihtilalinden sonra kısa bir süre oldular. 1974`de koalisyon. Ama tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar. Ne kadar acıdır ki Bedüizzamanı istismar ederek büyüyen bir paralel yapı, ona atfen, onunun ismiyle saf ve samimi Müslümanları kandıran bir paralel yapı. Ki o yapıya katkıda bulanan saf Müslümanları, saf kardeşlerimizi ayırt ediyorum. Isparta sen mührü seçim pusulasına öyle bir vuracaksın ki cümle alem dinleyecek. Şimdi ne kadar acıdır ki bu paralel çete, Bedüizzaman`ın o çileleri üzerinden istismarla güç devşiren bu paralel çete dönüp diyor ki `CHP de olsa, HDP de olsa, MHP de olsa AK Parti`nin dışında kim varsa ona oy verin`. Bedüizzaman`a zulmeden CHP`ye oy vermek, Allah aşkına, Isparta`ya yakışır mı? Siz ki tefekkür diyarısınız, siz ki iman, hikmet diyarısınız. Siz neyi nasıl destekleyeceğinizi en iyi şekilde bilirsiniz.

 

Nasıl CHP zihniyeti Türkiye`nin batısında tek parti zihniyetini sürdürüyorsa, Diyanete, imana, irfana savaş açan bir zihniyeti sürdürüyorsa, HDP de doğuda aynı zihniyeti sürdürüyor. O da `Diyanet kalksın` diyor. "

"HDP`NİN EŞ BAŞKANI, AYNI ZAMANDA CHP`NİN EŞ BAŞKANI..."

HDP`nin Eş Başkanı, aynı zamanda CHP`nin eş başkanı, aynılar sonuçta "Kudüs Yahudilerindir" dediğinde siz Bahçeli`den bir şey duydunuz mu?

 

"ŞEREF HESABI..."

Kılıçdaroğlu Türkmenleri göndereceğim dediğinde Bahçeli`den ses yok. Kimden ses var, sadece AK Parti`den var. Madem ki er meydanı, hesaplaşalım, şeref hesabı yapalım. Eğer şeref hesabı yapacaksak hikmetle yapalım. Yurt dışındaki her bir ecdat yadigarı bizimdir. Orhun Anıtları`nı kim restore etti? Orhun Anıtları`nı Ankara`da konuşmak kolay, Orhun Anıtları`nı oraya giden yolu yaptı mı? Onlar konuşur AK Parti yapar.haber10



Yıldırım;Terörle mücadelede geri adım yok

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörle mücadelemizde kararlılığımız aynen devam ediyor.

2017´de Tatiller hangi güne denk gelecek ?

2016 yılında uzun bayram tatilleri ile rahat bir yaz dönemi geçiren vatandaşı, 2017 yılında daha fazla mesai saati bekliyor.

Bu Haber SGK Borcu olanları ilgilendiriyor

Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren af yasası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin önemli maddeler içeriyor.

FETÖ elebaşı Gülen: Pişman değilim .

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı, terör örgütü FETÖ´nün elebaşı Fetullah Gülen, örgütün faaliyetleri için, "Bu bağımsız olmanın bedeli olarak tanımlanabilir. Ben pişman değilim" dedi.

İş kurmak isteyen gençlere müjde

Hükümet Gençleri iş sahibi yapmak için kolları sıvadı.

Korgeneral Zekai Aksakallı aşiret liderleri ile görüştü

15 Temmuz´un kaderini değiştiren Dadaş komutan Zekai Aksakallı, Cerablus´ta ÖSO komutanları ve aşiret liderleriyle bir araya geldi

TSK´dan Cerablus açıklaması

Suriye´nin Cerablus şehrine yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili TSK´dan açıklama geldi.

Türkiye Cerablus´a girdi

Terör örgütü DAEŞ´in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus´a gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler girdi, harekatı Zekai Aksakallı yönetiyor.

Bakan Ala´dan İstihbarat açıklaması

Bakan Ala Hükümet olarak İstihbarat teşkilatlarının yeniden yapılanması konusunda bir çalışma yürütüyoruz dedi.

Teröristbaşı Gülen´in doğduğu ev umumi tuvalet yapılacak

FETÖ terör örgütünün başı Fetullah Gülen´in Erzurum´daki doğduğu evin umumi tuvalet yapılacağı öğrenildi.

Meclis´te büyük tasfiye! Açığa alındılar

Meclis´te FETÖ operasyonu devam ediyor. Genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları olmak üzere 30 yönetici açığa alındı.

RTÜK´ten flaş karar

RTÜK, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkili olan radyo ve televizyon kuruluşlarını kapattı.

  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli