G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DEVLETİN ZİRVESİNDEN GELEN AÇIKLAMALAR

DEVLETİN ZİRVESİNDEN GELEN AÇIKLAMALAR

DEVLETİN ZİRVESİNDEN GELEN AÇIKLAMALAR

DEVLETİN ZİRVESİNDEN GELEN AÇIKLAMALAR
Ankara Kızılay`da meydana gelen patlamanın ardından devlet erkanından açıklama açıklamalar geliyor. Son gelişmeyi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kamuoyuyla paylaştı. Şahin 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Resmi birimlerden yapılan açıklamalar saldırıdaki terör ihtimalini güçlendiriyor.

İlk Açıklama Atalay`dan Geldi

Olay yerine giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise patlamada can kaybının olmadığını fakat 15 yaralı olduğunu, bunlardan 5`inin ameliyata alındığını söyledi.
Ankara Kızılay`da meydana gelen patlamanın ardından olay yerine giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayda 15 kadar yaralı olduğunu bunlardan beşinin ameliyata alındığını, diğerlerininse hafif yaralı olduğunu açıkladı.

Atalay, olayın sebebinin teknik ekiplerce araştırıldığını belirtirken, basını da felaket senaryoları üretilmemesi konusunda uyardı.

Atalay, "Bu patlamayla ilgili arkadaşlarımız çalışmayı sürdürüyor çok yönlü. Acil yardım itfaiye falan en kısa sürede ulaştı. Olay sebebiyle ilgili tüp gazdan mı oldu, neden oldu araştırıyorlar. Şu anda hastanelerde bir miktar yaralımız var. 15 kadar. Hafif yaralı. 5`i de ameliyatta. Şu anda can kaybı yok, inşallah olmaz, tesellimiz o olur. 5 yaralımız değişik hastanelerde ameliyatta. Onları da yakından takip ediyoruz." dedi.

Gül Almanya`dan Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara`daki patlamayla ilgili olarak, ``İnsanlıktan hiç nasibini almamış insanların, sivil insanlara karşı nasıl terör uyguladığını ve Ankara`da bir saldırı yaptıklarını öğrendim. Bu terörü şiddetle ve nefretle telin ediyorum`` dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile geldiği Osnabrück Belediye Binası`nda bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başlangıcında, Berlin`den Osnabrück`e gelmeden önce üzücü bir haber aldığını dile getiren Gül, ``Hayatını kaybedenler var. Onlara başsağlığı diliyorum ve bu terörü şiddetle ve nefretle telin ediyorum`` diye konuştu.

Arınç: Araç İçinde Bomba Bulundu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlama ile ilgili soruları TRT Avaz stüdyolarının açılışında yaptığı konuşmada cevapladı. 

Arınç, "patlama sonucunda araç yanmış, içinde bomba olduğu tespit edilmiş veya biliniyor" dedi. 

Arınç`ın  açıklaması şöyle; "Sanıyorum Kumrular`da bir araçta patlama olmuş ve bu patlamada ağır yaralılar olduğunu haber verdiler. Beşir Atalay da başbakan vekili olarak olay yerinde. Ben de şimdi intikal edeceğim. Herkese geçmiş olsun. Umarım bir can kaybı yaşanmaz. Olay tahkik edilecek. Araçta patlama olmuş. İçinde bomba olduğu tespit edilmiş veya biliniyor." 

Bakan Şahin: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin patlamalarda 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara Valisi: Araştırmalar Sürüyor
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, patlama sonrası olay yerinde incelemelerin ve çalışmaların devam devam ettiğini söyledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu