G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DOLANDIRICILAR YİNE İŞ BAŞINDAYDI

DOLANDIRICILAR YİNE İŞ BAŞINDAYDI

DOLANDIRICILAR YİNE İŞ BAŞINDAYDI

DOLANDIRICILAR YİNE İŞ BAŞINDAYDI

 Erzurum`da Kurban Bayramı öncesi dolandırıcılara 300 baş küçük baş hayvanını kaptıran köylüler faillerin bulunmasını istiyor.
Pasinler ilçesine bağlı Kavuşturan köyüne Kurban Bayramı öncesinde kendisini Diyarbakırlı küçükbaş hayvan tüccarı olarak gelen bir kişi 10 köylüden 300 hayvan satın aldı. Küçük baş hayvanların parasını Diyarbakır`a döner dönmez hemen banka kanalıyla göndereceğini belirten tüccar, 

300 kuzuyu kamyonlara yükleyerek köyden ayrıldı. Aradan bir ay geçmesine rağmen Diyarbakırlı tüccara ulaşamayan ve paralarını alamayan köylüler dolandırıldıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu. koyunlarının devlet kanalıyla bulunup kendilerine iade edilmesini isteyen Bünyamin Kağızman, Cevdet Yazıcı, İlhami Taşçı, Fehmi Uzun, Nesimi Taşçı, Muammer Taşçı, Mehmet Altunlu, Muhammet Taşçı, Erkan Yazıcı ve Fikret Uzun, yaklaşık 200 bin lira değerindeki hayvanlarını dolandırıcıya kaptırdıkları mağdur olduklarını belirtti.
Diyarbakırlı şahsın 2 yıl üste üste kendilerinden peşin para ile kurbanlık kuzu aldığını belirten Erkan Yazıcı, "Bu şahıs her yıl gelerek bizden peşin para ile kuzu alıp gidiyordu. Güven sağladıktan sonra kuzulamızı alıp kayıplara karıştı." dedi.
Kendisinin 50 kuzu sattığını belirten Yazıcı, "Kuzuların parasıyla satın aldığım traktörün borcunu ödeyecektim. Şimdi borcumu ödeyemez hale geldim. Satıcı traktörü elimden alacak." diye konuştu.
    Dağda çobanlık yapan Murat Uzun ise dolandırıcıya kaptırılan kuzuların parası ile üniversiteye hazırlık için gittiği dershanenin parasını ödeyeceğini, bu durumda sıkıntı çekeceğini söyledi. Babası Fikret Uzun`la birlikte 60 kuzu beslediklerini hatırlatan Murat Uzun, "Üniversiteye hazırlanıyorum. Dershaneye kayıt parasını kuzuların parasıyla ödeyecektik. Şimdi ödeyemez oldum. Mağdurum." şeklinde konuştu.
    Burak Uzun ise kuzuların parasıyla düğünün yapılacağını, ancak dolandırılmaları nedeniyle düğün hayalinin suya düştüğünü kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı