G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EBRU YAPTI TEMSİLİ KINA GECESİNİ İZLEDİ

EBRU YAPTI TEMSİLİ KINA GECESİNİ İZLEDİ

EBRU YAPTI TEMSİLİ KINA GECESİNİ İZLEDİ

EBRU YAPTI TEMSİLİ KINA GECESİNİ İZLEDİ

 Hanımeli sergisinde davul 

zurnayla karşılanan Erdoğan, hem ebru yaptı, hem de temsili kına gecesini izledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan Erzurum Kadın Platformunun hazırladığı Tarihi Erzurum Hamamında açılan Hanımeli Kültür sergisini ziyaret etti. Dernek yöneticileri ile sohbet eden Emine Erdoğan, Erzurum kültürünün sergilendiği Hanımeli sergisine beğenisini dile getirerek emeği gecen tüm dernek başkanlarına teşekkür etti.Kadın Platform Sözcüsü Reyhan Dağyıkan ve Merve Küçükali platformun oluşumunu 18 dernek başkanı ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi. Davul zurnayla karşılanan Emine Erdoğan, hanımeli kültür merkezinde önce sergiyi gezdi daha sonra ehram işlerini ve el sanatlarını tek tek inceledi. Erdoğan daha sonra ebru sanatı çalışmaları, ehramın dokunuşu ve Erzurum kadın barları gösterilerini izledi. Sergide ayrıca ehramdan oluşan kıyafet defilesi, kına gecesi de Emine Erdoğan`nın beğenisine sunuldu.

ERDOĞAN: ERZURUM ÖNEMLİ BİR TARİH VE KÜLTÜR KENTİ

Erdoğan`a Erzurum`un kültürünü tanıtan ikramlar ve tüm platform üyelerinin ortak hazırlamış olduğu sepetler hediye edildi.
Emine Erdoğan`a Spordan Sorumlu Devlet Bakanın eşi Saglık Bakanının eşi, Erzurum AK Parti Milletvekili Fazilet Çığlık ve bir çok bürokratın eşleri, eşlik etti.
Erzurum`un önemli bir kültür ve tarih kenti olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Kültür sergisi kentin önemini ortaya koyuyor. Böyle bir etkinliğe imza attıkları için platforma katılan tüm hanımları kutluyorum" dedi.

MİNİKLER ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, bakan eşleriyle birlikte Erzurum`daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu`na bağlı Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası`nda kalan çocukları ziyaret etti.
Spor tesislerinin açılışı için Erzurum`da bulunan Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun eşi Sare Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın eşi Şeyma Akdağ Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası`na geldi. Emine Erdoğan, çocuk yuvasının girişinde, çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. 0-6 yaş grubu çocukların bulunduğu odayı da gezen Emine Erdoğan, Yağmur bebeği kucağına alıp, uzun süre sevdi. Erdoğan daha sonra çocuklara oyuncak, mont gibi eşyaların bulunduğu hediye paketleri verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı