G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EFKAN ALA CUMHURİYET GAZETESİ´NDE ÇIKAN O HABERİ YALANLADI

EFKAN ALA CUMHURİYET GAZETESİ´NDE ÇIKAN O HABERİ YALANLADI

Efkan Ala, "Cumhuriyet Gazetesinde yer alan Odatv internet sitesine de taşınan ´Okluk Bilgisi Ala´dan´ haberi tamamen gerçek dışı ve yalandan ibarettir.

 

 

Ankara Başsavcılığı´nın açtığı davada, eski Sahil Güvenlik Komutanı Üstem, Erdoğan´ın darbe günü Marmaris´te olacağını görevden alınan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala´dan öğrendiği ileri sürüldü. Efkan Ala ise yaptığı açıklamayla haberleri yalanladı. Ala "´Okluk Bilgisi Ala´dan´ haberi tamamen gerçek dışı ve yalandan ibarettir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet´ten Alican Uludağ´ın haberini İnternet sitesine taşıyan Odatv´de O yalan habere ortak oldu. e göre,

İŞTE O YALAN HABER: 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin Sahil Güvenlik Komutanlığı ayağına ilişkin dava açtı. Arasında dönemin Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem´in de bulunduğu 29 kişi hakkında 3´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, darbenin lider pozisyonunda yer alan Üstem´in ?Yaralı parmağı ameliyat etmek yerine kesilmesi gerekir? dediği aktarıldı. İddianamede, 15 Temmuz günü sürekli olarak Cumhurbaşkanı´nın Marmaris´teki Okluk Koyu´na gelip gelmediğini öğrenmeye çalışan Üstem´in Cumhurbaşkanı´nın Okluk´ta tatil yapacağı bilgisini de önceden dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala´dan öğrendiği belirtildi.

EFKAN ALA´DAN CUMHURİYET´E TOKAT GİBİ CEVAP:

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, haberleri yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Gazetesinde yer alan Odatv internet sitesine de taşınan ´Okluk Bilgisi Ala´dan´ haberi tamamen gerçek dışı ve yalandan ibarettir.

Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız tatilini bahsi geçen Okluk Koyunda yapmamıştır. Dolayısıyla gerçekle alakası olmayan bir bilginin tarafımdan herhangi bir kimseyle paylaşılması da söz konusu değildir.

Ayrıca haberde yer alan dönemin Sahil Güvenlik Komutanı da 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi tarafımdan görevden uzaklaştırılmıştır."

/resimler/2017-1/28/0013255278055.jpg



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı