G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EĞİTİMDE 2010-2011 FAALİYETLERİ

EĞİTİMDE 2010-2011 FAALİYETLERİ

EĞİTİMDE 2010-2011 FAALİYETLERİ

EĞİTİMDE 2010-2011 FAALİYETLERİ 

Palandöken ilçesine bağlı liselerde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yapılacak olan faaliyetler, Palandöken Kaymakamlığı toplantı salonunda görüşüldü.

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Ali Güren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer ve ilçede görev yapan lise müdürleri katıldı.
Toplantıda öğrenci başarısını artıracak eğitsel, sosyal ve sportif faaliyetler hakkında görüş alış verişi yapıldı. Yeni öğrenme yöntemlerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkisi ve bu yöntemlerin okullarda uygulanması amacıyla yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu. Kaymakam Esmer, eğitimin bir bütün olduğunu ve bu nedenle okullarda eğitsel faaliyetlerin yanı sıra sportif ve sosyal faaliyetlere de yer verilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin kişisel gelişim süreçlerini tamamlamaları ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları açısından sosyal ve sportif faaliyetlerin önemli olduğunu vurguladı.İlçe Emniyet Müdürü Güren, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" hakkında bilgi verdi. Okul müdürlerinin öğrenci güvenliği hakkındaki görüşlerini alan Güren, öğrencileri okul dışından kaynaklanan güvenlik sorunlarından koruyabilmek amacıyla koruyucu ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini; bu nedenle de her okula bir irtibat görevlisi belirlendiklerini dile getirdi. Polis ve öğretmen işbirliği içerisinde yapılacak çalışmaların, öğrenci güvenliğini sağlamada başarıya ulaşacağını ifade etti.
Toplantıda, okullarda öğrenci sağlığını koruyabilme açısından bina temizliğinin ve gıda denetiminin önemi üzerinde duruldu. Kaymakam Esmer, ?Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için; kantin ve yemekhanelerde yapılan gıda ve hijyen denetimlerinin artırılması gerekiyor. Standartlara uygun ve taze gıda alınmalı; ayrıca yemekhanelerde yemek listeleri hazırlanırken diyetisyen görüşüne başvurulmalı.? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı