G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EĞİTİM`DE ERZURUM 54 SIRADA

EĞİTİM`DE ERZURUM 54 SIRADA

EĞİTİM`DE ERZURUM 54 SIRADA

EĞİTİM`DE ERZURUM 54 SIRADA   

Milli Eğitim Müdürlüğü?nce Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinin ilköğretim okulu müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri ile eğitimde başarıyı artırmak için bir araya geldi. 
Erzurum Lisesi konferans salonunda toplanan müdürler Erzurum?un ilçelerindeki ilköğretim öğrencilerin durumu hakkında değerlendirme yaptı. Eğitimde başarıyı arttırma toplantısında geniş kapsamlı görüşme yapan müdürler, öğrenciler nasıl daha başarılı olur konusundaki düşüncelerini paylaştılar.
Konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum?daki eğitim hakkında bilgi verdi. Bilge, eğitimi kaliteli duruma getirebilmek için çok emek sarf ettiklerini söyledi. Bilge, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sıralamasında Türkiye genelinde Erzurum?un 54.sırada olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Bilge, "Merkezi sınavlardaki başarısızlıklar konusunda eğitimciler kendilerini sorgulamalı, aynaya bakmalıdır"dedi.  
Başarısızlıklarda mazeretler üretilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Bilge, şunları kaydetti: "Merkezi sınavlardaki başarısızlıklar konusunda eğitimciler kendilerini sorgulamalı, aynaya bakmalıdır. Şu an Erzurum`da 185 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Geçen yıla göre 3 bin azalma var. Türkiye İstatistik Enstitüsü`nün son verilerine göre 35 bin göç vermişiz, 24 bin göç almışız. Batıda görev yaparken, sürekli göç alındığından, öğrenci sirkülasyonunda artış yaşandığından bahsedip merkezi sınavlardaki başarısızlıkta mazeretlere sığınan anlayışlara tanık olurduk. Ama şu an Erzurum için böyle bir mazeret yok. Güney ilçelerde öğretmenlerin kalma süreci birbuçuk, iki yıl. Bir eğitimci üç yılda uzmanlaşabiliyor. Bu sorun eğitim açısından önemli. Erzurum benim dedemin şehit düştüğü bir şehir ve bu kent bu ülkenin mayasını oluşturur. Merkezi sınavlardaki başarı oranına baktığımızda Bitlis LYS`de Türkiye birincisi olurken, Erzurum 54. olmuştur. Bitlis`teki öğrenci Erzurum`da olandan daha mı zeki- Bir yerlerde eksik var. Bu havuzda bir su kaçağı var. Önce aynayı kendimize tutmalıyız"  
Kurtuluş Savaşı`nda verilen mücadelenin, bugün cehalete karşı verildiğini belirten Bilge, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz, cehaletle savaşma zamanıdır. Belki şu an ekmeğe ihtiyacımız yok ancak birlik ve beraberliğe, fedakarlıkta muhabbette zirve olamaya ihtiyacımız var. Okul müdürlerimiz akşama kadar imza atmamalı, gözü yaşlı çocuğun sorununa çözüm üretebilmelidir. Önemli olan vicdanen rahat olmaktır. Vazifemiz ağır ve zor."  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu