G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EL EMEĞİ GÖZ NURU

EL EMEĞİ GÖZ NURU

EL EMEĞİ GÖZ NURU

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Oltulu hayır sever bayanlar bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile ördükleri dantel, mekik, beyaz iş, kasnak iğne ve mum işleri gibi el ürünlerini düzenledikleri kermeste sergileyerek halkın beğenisine sundular.
Oltu kalesi önünde kurulan kermes bugün düzenlenen törenle açıldı. 10 gün açık kalacak olan kermesin açılış törenine Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe müftüsü Lütfü İmamoğlu?nun açılış öncesi yaptığı duanın ardından kermes çadırına bağlanan kurdele Kaymakam Çobanoğlu, Belediye Başkanı Ziyrek ve ilçe Müftüsü İmamoğlu tarafından birlikte kesildi.
Kermeste dikkatleri üzerine çeken 7 yaşındaki Hafsa Hilal Avcı yazma standında oturarak canlı mankenlik yaptı.Minik Hilal?in başına örttüğü yazma ve elinde tuttuğu dantellere daha çok alıcı çıktı.
Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve AK Parti İlçe Başkanı Fuat Demir eşlerine el iş yazma alırken, kermese katılan misafirlere yöresel yemek mantı, mangal köfte ve baklava ikramında bulunuldu.
Okyanus Derneği Oltu şube Başkanı Esra Ayyıldız, kermesle ilgili olarak elde edecekleri gelirin tamamını fakir öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacaklarını söyledi.
Ayyıldız, ?Kadın Değişirse Dünya değişir? sloganlarını hatırlatarak yıl içerisinde derneğin kapsamını genişleterek daha çok fakir öğrencilere hizmet vermek amacında olduklarını ve kermeste emeği geçen herkese teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı