G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Elinde Altını Olan Acele Etsin

Elinde Altını Olan  Acele Etsin

Elinde Altını Olan Acele Etsin

1Uzmanlar, fiyatı tavan yapan altının yükselişinin dolardan kaynaklı suni bir artış olduğunu kaydederek, ?Altının onsunda da ilerleme olmazsa, küçük altında tekrar 140 TL?yi bulma şansımız var? dedi.
Altın fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Uzmanlar, fiyatların yükselmesine rağmen Piyasalarda vatandaşların altına fazla rağbet göstermediğini kaydettiler. Altının bir hafta içerisinde son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çeken Uzmanlar, ?Bunun da nedeni doların değer kazanması, dolar ile birlikte altının onsu değişmeyince altının fiyatı yükseldi.
Niye böyle oldu? Ekonomi çevrelerinde bir laf dolaşıyor, ?dünya piyasalarında dolar ile Euro eşitlenecek? diye yani bir dolar eşittir, bir Euro olacak. Böyle olursa tabii dolar değer kazanıyor. Piyasada dolara karşı bir teveccüh var, yatırımcı dolara yöneldi. Dolardaki artışta altını tetikliyor, bundan kaynaklandı. Zaman içerisinde normalleşecektir kanaatindeyim. Çünkü vatandaştan çok fazla bir talep yok. Ancak elinde altını olup da paraya ihtiyaç duyan insanlar fiyat yükseldiğini fırsat bilip kara geçmek istiyorlar, elindeki altını satıyorlar. Buda öyle çok büyük boyutlarda değil. Vatandaşın şartları belli zaten geçtiğimiz yıllarda finans kurumları, bankalar vatandaşın elindeki yastık altını topladılar. Vatandaşın elinde fazla bir miktar altın kalmadı. Ama buna rağmen ödemesi olan, borcu olan ve borcunun günü gelen elinde neyi varsa bileziği, küçük altını şu 1 hafta içerisinde paraya çevirip bu açıkları ve borçları kapattılar. Bunlarda cuzzi rakamlarda, öyle çok büyük rakamlarda değil çünkü vatandaşın hali, piyasanın şartları belli. Bir anormallik yok. İleriye dönük ne olabilir derseniz, bu bir suni yükseliştir, dolara bağlı yükseliştir. Sanırım altının onsunda da ilerleme olmazsa, şuanda bir 280 dolar seviyesinde dolaşıyor, bu tekrar bin 200?lere indiğinde, küçük altın bazında söylemek gerekirse küçük altın anlamında tekrar 140 TL?yi bulma şansımız var. Şuan için 165 TL, 25 TL?lik bir artış var ve bu bir haftalık artış. Ama ben zaman içerisinde tekrar 140 TL seviyesine ineceğini düşünüyorum? diye konuştular.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli