G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Emekliye bayram müjdesi

Emekliye bayram müjdesi

Emekliye bayram müjdesi geliyor.Yaklaşık 11 milyon emeklinin ve memurların Temmuz zammı belli oldu.

10.9 milyon kişiyle ile 132 ülkenin nüfusunu geride bırakan emeklilerin ve memurların Temmuz´da alacakları zamları belli oldu. İlk 6 aylık enflasyona göre; hem emeklilerin hem de memurların maaşları bu ay yüzde 4.76 artacak. Ayrıca maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ayrıca seyyanen zam da verilecek. Maaşı bin liranın altındaki emeklilere 100 lira seyyanen zam uygulanacak. Aylığı bin lira ve üstünde olan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de, ücretleri bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen zam yapılacak. 
 
BİR AY SÜRÜYOR 
Bayramdan önce emeklilerin maaşlarının yatırılması gündemde. Bu yıl Ramazan Bayramı´nın 17 Temmuz Cuma günü´ne denk geldiği için, emeklilerin maaşının erken yatması planlanıyor. Her yıl olduğu gibi vatandaşların bayram öncesinde mağdur olmaması için gereken hazırlıkların yapıldığı belirtildi. Geçtiğimiz yıllarda da bayram öncesinde memur ve emeklilerin maaşları erken yatırılmıştı. Ramazan Bayramı´nın 28-29- 30 Temmuz 2014 tarihine rastlaması nedeniyle bayram sonrasında ödenmesi gereken emekli aylıkları, bayram öncesi ödenmişti. Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1 ile 5´i arasında alırken, işçi emeklileri ayın 18 ile 24. günü bankadan çekebiliyor. SSK emeklilerinin büyük çoğunluğunun maaşı sigorta tahsis numaralarının son iki numarasına göre yatırıyor. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını her ayın 25 ile 28´iarasındaki günlerde çekiyor. Bağ-Kur´lularla son bulan maaş yatırma, ayın geneline yayılıyor. Memurlar ise maaşlarını ayın 15´inde alıyor. Buna göre memurlar ile işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını bayramdan önce alması gündemde.
 
HEM ZAM VAR HEM FARK
TÜİK, bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 4.76 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Buna göre; tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşları, bu ay yüzde 4.76 zamlanacak. Memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme ile yüzde 3 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3´ü aşarsa fark verilecekti. Enflasyonun yüzde 4.76 çıkması üzerine, bu kişiler fark almaya hak kazandı. Enflasyon farkı yüzde 1.76 oldu. 


Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler: Emekliye bayram müjdesi
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false