G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Engelli park yerleri işgal ediliyor

Engelli park yerleri işgal ediliyor

Engelli park yerleri işgal ediliyor

85410Belirli noktalarda engelliler için ayrılan araç park yeri amaç dışı kullanılıyor. Şehrin pek çok yerinde engelli vatandaşların özel park alanları diğer vatandaşlar tarafından işgal ediliyor. İhsan KUMRU
Belirli noktalarda engelliler için ayrılan araç park yerleri amaç dışı kullanılıyor.
Belirli noktalarda engelliler için ayrılan araç park yeri amaç dışı kullanılıyor. Şehrin pek çok yerinde engelli vatandaşların özel park alanları diğer vatandaşlar tarafından işgal ediliyor.
Erzurum Numune Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önündeki engellilere ayırt edilen engelli araç park yeri Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personeli ve vatandaşlar tarafından işgal edilince engelli vatandaşlar tarafından büyük tepkilere neden oldu.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önündeki engellilere ayırt edilen engelli araç park yerine hastane personeli tarafından park edilen araçları kaldıran Erzurum Emniyet Trafik Müdürlüğü Ekiplerine bazı araç sahipleri ise ceza yazdıkları için tepki gösterirken bazıları ise umursamaz tavırlarla geçiştirmeyle yetindi.
 Engelliler için ayırt edilen yere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personeli ve vatandaşlar tarafından araçlarını park etmesinden dolayı büyük sıkıntı çeken Ayşe Durmaz isimli engelli Bayan? Zaten biz engelliyiz birde bu kişiler bize engel olmasın? diyerek tepkisini gösterdi.
Engelli kişileri ikinci vatandaş olarak gördüklerini ifade eden Ayşe Durmaz,  uygun olmayan bir yere vatandaş park ettiği zaman uyardıklarını, vatandaşların ise  ?yer yok? diyerek kendini savunduklarını söyledi.
Durmaz, ? Biz engelliler olarak her gün aynı çileyi yaşıyoruz.  Böyle uygun olmayan bir yere vatandaş park ettiği zaman uyarıyoruz, vatandaş ise `yer yok` diyerek kendini savunuyor. Bu yaptığı işin engelli bir vatandaşın hakkının gaspı olduğunu düşünmüyor. Bu bir kul hakkıdır, daha hassas davranılması gerekiyor. Vatandaşlarımız bu gibi engellilere ayrılmış kısımlara park edenleri uyarsınlar. Kaldırımlar artık araç park yeri olmaktan kurtulsa da rahatça geçebilsek, maalesef geçemiyoruz. Kaldırımlar niçin vardır? sorusuna ben cevap bulamıyorum. Bizler sokağa çıkmak istiyoruz ama bize engel olunsun istemiyoruz, sokağa çıkarken de bir yerden bir yere ulaşımımızı rahatlıkla sağlayabilmek istiyoruz. Zaten biz engelliyiz birde bu kişiler bize engel olmasınlar.? dedi

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı