G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ENGELLİLER İÇİN AKILLI KALDIRIM

ENGELLİLER İÇİN AKILLI KALDIRIM

ENGELLİLER İÇİN AKILLI KALDIRIM

ENGELLİLER İÇİN AKILLI KALDIRIM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için `akıllı kaldırım` yaptıracak.
Büyükşehir Belediyesi `Engelli dostu belediye` sloganıyla engellilere yönelik hizmet üretmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Alparslan Türkeş Bulvarı`nda görme engelliler için özel kaldırım uygulaması başlattı. Görme engellilerin kaldırımda daha rahat ve güven içerisinde yürüyebilmesi için kaldırım taşları özel kabartmalı ve bastonla yürüyüş için küçük oluk güzergâhlı olacağı belirtildi. Söz konusu projenin görme engellilerin sosyal yaşama daha fazla katılımları ve fiziki engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik Doğu Anadolu Bölgesi`nde bir ilk olduğu dile getirildi.

    "ÖZÜRLÜ DOSTUYUZ"
    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, kentsel yatırımlarda engellileri de göz ardı etmediklerini söyledi.
    Görme engellilerin kaldırımlarda rahat bir şekilde yürüyebilmesi için `Akıllı Kaldırım` projesini hayata geçirdiklerine değinen Başkan Küçükler, "Sağlıklı vatandaşlarımızın yanı sıra engelli kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını yaptığımız kentsel dönüşümde ön planda tutuyoruz. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi civarında uygulamaya koyacağımız akıllı kaldırım uygulamasını önümüzdeki dönemlerde şehrin geneline yaygınlaştıracağız." diye konuştu.
    Küçükler, Alparslan Türkeş Bulvarı`nda başlattıkları peyzaj, aydınlatma çalışmalarının da 2 milyon 300 bin liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı