G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erdoğan: Haydi gel kimi denize döküyorsun görelim

Erdoğan: Haydi gel kimi denize döküyorsun görelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir´de yüzbinlere hitap etti. Erdoğan konuşmasında CHP´ye sert ifadelerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir´de düzenlenen mitingdeki konuşmasında "CHP´nin Konya milletvekili çıkmış evet verenleri İzmir´den denize dökeceklerini söylüyor. Bak burada evetçiler, haydi gel kimi denize döküyorsun görelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir´de konuştu.

İşte Erdoğan´ın konuşmasının satır başları:

HADİ GEL KİMİ DENİZE DÖKÜYORSUN GÖRELİM!

"...CHP´nin Konya milletvekili çıkmış, ´16 Nisan´da evet verenleri İzmir´den denize dökeceklerini´ söylüyor. Bak işte şimdi burada ´evet´çiler. Haydi gel, haydi kimi denize döküyorsun görelim. Eski Genel Başkanı da ondan aşağı kalmamak için olsa gerek ´Hayır çıkarsa, düşmanı İzmir´den denize dökmüş kadar sevineceklerini´ ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir ya. Hani demokrasi, hani özgürlük? Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin?

"KILIÇDAROĞLU YİNE DERSİNİ ÇALIŞMAMIŞ"

Kılıçdaroğlu bu günlerde ´tek adam´ diyor. Tutturmuş, taraflı-tarafsızlık. Bak Kılıçdaroğlu, sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bihabersin. ´Atatürk´ün kurucusu olduğu partinin başkanıyım´ diyorsun. Güzel, güle güle kullan. Fakat soruyorum: Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyet Halk Partisi´nin başındayken, Türkiye´nin Cumhurbaşkanı değil miydi? İnönü, Cumhuriyet Halk Partisi´nin başındayken aynı zamanda Cumhurbaşkanı değil miydi? Bunu bilemeyecek kadar dersini çalışmamışsın. Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun.

Sana bir ders daha vereyim: 40´lı yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi´nin il başkanları aynı zamanda illerin valisiydi. Böyle bir şeyi bugün asla yapamazsınız. Şimdi diyor, Cumhurbaşkanı bütün akrabalarını atayacak. Geç bunu. Böyle bir şey yok. Ben göreve geldiğimde 36 bakan vardı, bunu 25´e indirdim. 50 tane, 100 tane yardımcı atayacak diyor. Ayıptır. Sen bu ülkede ne yaptın? SSK´nın Genel Müdürlüğünü yaptın. Gençler, siz onun müdürlük zamanını bilmezsiniz.

KILIÇDAROĞLU´NUN ´BEN OLMASAM NE YAPACAKLAR´ SÖZLERİ

Sen bu ülkede ne yaptın? Sosyal Sigortalar Kurumunun Genel Müdürlüğünü yaptın. Bu zat, ´Ben olmasam ne anlatacaklar?´ diyor. Sen olmasan, CHP rahatlar, ülke rahatlar. Senin ne olduğunu millete anlatalım ki millet 16 Nisan´da sandığa giderken oy zayiatı olmasın...

İZMİR´İ BİNALİ BEY´E EMANET ETTİK

İzmir´i Binali Yıldırım Bey´e emanet ettik. Kendisini İzmir´e milletvekili, Türkiye´ye de Başbakan yaptık. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizde de bütün bu çalışmaları aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. İzmir ülkemizin nadide vilayetlerinden bir tanesi. İzmir´e 14 yılda 42 katrilyon yatırım yaptık. İzmir´i bir hiçbir zaman kenarda bırakmadık.

"ALNINI KARIŞLARLAR"

Yeni sistem gelince milletvekilinin sorusuna Bakan cevap veremeyecek diyor. Sen yazılı soru önergesini vereceksin, yazılı cevap verilecek. Sayın Kılıçdaroğlu, evet diyenleri denize dökecek olan senin bu adamın, bu ahlaksız terbiyesiz adam niye sen bunu kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna göndermiyorsun? Çünkü sen de aynı zihniyetlisin. Gücün yetiyorsa dök, alnını karışlarlar alnını. Haddini bileceksin. 

"ADAM YALAN MAKİNESİ"

Tutturmuş 18 yaş. Gençlerin parlamentoya girmesine karşı değilim ama onlar askere gitmeyecek. 25-30 yaş arası kaç kişi var parlamentoda 5. Şimdi kaç kişi olacağının garantisi var mı? Açalım önlerini. Emekli maaşı alacaklar diyor, böyle bir şey yok. 23 yıl prim ödemesi lazım. Niye bunu söylemiyorsun? Adam yalan makinesi. Bir diğer konu askerlik. Milletvekilliği sıradan bir olay mı? Onunla ilgili icabında bir bedelli düzenlemesi yaparız. Bu işi zora çıkarmaya gerek yok. 

NİYE ÇILDIRIYORLAR

Avrupa´da olanları gördünüz. Niye çıldırdılar,? Çünkü Türkiye büyüyor. Kredi derecelendirme kuruluşları sipariş üzere açıklamalar yapıyor. Bunlar siyasidir. Şimdi de manevra yapıyorlar. 95 yıl önce buradan denize döktükleriniz var ya, onların hamileri ağababaları hayır diyor. Evet diyen herkesin üzerine Hollanda´da polislerini, atlarını, itlerini sürüyorlar. Bir tane CHP´li milletvekili de bir kardeşime Trabzon´da kendisini uyardı diye çekil oradan it diyor. Al birini vur öbürüne. Bir vatandaşa nasıl it dersin? Bunlarda edep yok. Bunlar 100 yıl önce bize hasta adam diyorlardı. Asıl hasta olan Avrupa. Avrupa çöktükçe çöküyor. 

VATİKAN´A GİTTİLER Mİ?

Kim hayır diyor, Kandil, İmralı, FETÖ. Bunlar hayır dediğine göre burada düşünmek gerekmez mi? İslam düşmanlığı, ayrımcılık sadece yaşanan sıkıntıları daha çok artırır. AB üyesi ülkeler hep beraber Vatikan´a gittiler mi? Papa´nın karşısında el bağladılar mı? Vatikan´ın AB ile bir işi var mı yok. Niye, bunlar tek millettir? 54 yıl bunlar bizi AB´ye almadılar. Şimdi o zaman yeni bir dönem başlayacak. 16 Nisan bu kararı gözden geçirmenin günüdür. Sorun bizi Avrupa´nın kendinden görmek istememesidir. 

İdam konusunda düşüncem belli. 16 Nisan bunun için karar günüdür. Bahçeli evet derim diyor, Yıldırım´ın kanaatini de biliyorum. Kılıçdaroğlu da ben de evet derim dedi yanılmıyorsam. Meclis´ten geçerse ben bunu onaylarım. Çünkü şehitlerimizin katillerini affetme yetkisi yok. Gereğini yapacağız. Bİr de bu darbenin üstünü Cumhurbaşkanı da, Başbakan da örtmek istiyor diyor. Binlerce kişi cezaevinde. Bundan sonrası yargıya ait. Yalancının mumu 16 Nisan´a kadar yanar.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false