G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erdoğan tüm İslam âleminin cumhurbaşkanı

Erdoğan tüm İslam âleminin cumhurbaşkanı

İsrail askerlerince gözaltına alınan down sendromlu Muhammed ve ailesi Türkiye´de mutlu. Aile kendilerine yeni bir hayat sunan Tayyip Erdoğan için ?Tüm İslam âleminin cumhurbaşkanı´ diyor

 

 

Batı Şeria´nın el-Halil kentinde İsrail askerlerince gözaltına alınan down sendromlu Muhammed et-Tavil (29) ve ailesi Türkiye´de çok mutlu. Yaşadıkları süreci ve sonrasında Türkiye´de gördükleri kardeşliği anlatan aile, "Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz ama vatan her zaman farklı" dedi. Aile, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için ise "İçimizden birisi gibi. Keşke bütün Arap liderler onun günü olsa. Siz onun yalnızca sizin Cumhurbaşkanınız olduğunu düşünüyorsunuz ama bize göre o bütün İslam âleminin cumhurbaşkanı" diye konuştu.

´BURADA ÇOK MUTLUYUZ´
Muhammed ile Türkiye´de bulunan babası Hızır (54), annesi Vecihe (55) ve ağabeyi Ammar (35) İstanbul´da Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve eşinin misafiri oldu. Baba Hızır et-Tavil´in doğum gününü kutlayan aile yaşadıklarını ve Türkiye´de hissettiklerini şöyle anlattı: "Hesapta Türkiye´ye gelmek yoktu. Uluslararası Down Sendromu Federasyonu´nun daveti ile geldik. Her şeyimiz ile ilgilendiler. Önce Ürdün Amman´a geçtik, oradan Türkiye´ye geldik. Şu an burada en mutlu olabileceğimiz şekilde yaşıyoruz. Çok mutluyuz."



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli