G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERKON BAŞKANI ALİ MURAT ALATEPE ERZURUM´A ÇIKARMA YAPACAK

ERKON BAŞKANI ALİ MURAT ALATEPE ERZURUM´A ÇIKARMA YAPACAK

Erzurumlular Konfederasyonu 23 Temmuz´da Erzurum´a çıkarma yapacak

 
Kısa adı ERKON olan Erzurumlular Konfederasyonu Erzurum Kongresinin 100. yılı münasebetiyle Erzurum´da yapılacak olan kutlama programına katılmak üzere Gurbette yaşayan binlerce Erzurumlu hemşehrilerimizi Erzurum´a davet etti.
 
Erzurum Kongresi´nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında kentte düzenlenecek olan etkinliklere katılmak üzere binlerce Erzurumluyu bir araya getirmek için çalışmalar başlatan Erzurumlular Konfederasyonu 23 Temmuz´da Erzurum´da olup hem sılayı rahim yapıp hemde Erzurum Kongresinin 100. yılında Tüm Türkiye´ye birlik ve beraberlik mesajı vermeye hazırlanıyor.
 
ERKON Başkanı Ali Murat Alatepe, "Aziz milletimizin o gün sergilediği yüksek ruh ve şuur, bugün bizim için en büyük ilham kaynağıdır." diyerek sözlerine şöyle devam etti. Milletimizin mukaddes vatan inancından, bağımsız ve hür yaşama kararlılığından doğan Erzurum Kongresi´nin, büyük Atatürk´ün önderliğinde, vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği kararları alınmış, bütün dünyaya ilan edilmiştir. Bu kongre, milletimizin öz güveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma iradesinin ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma idealinin tabii yansımasından başka bir şey değildir. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Temmuz´da Erzurum´da 100. Yılını kutlayacağımız Erzurum Kongresinin etkinlikleri kapsamında Erzurumlular Konfederasyonu olarak Gurbette yaşayan tüm Erzurumlu hemşehrilerimizi Erzurum´a Davet ediyoruz. Bizde ERKON olarak binlerce Erzurumlu hemşehrimizle birlikte Erzurum´da olacağız. dedi. 
 
 


  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı