G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM BASINININ ÇÖPLÜK HOROZLARI

Erzurum basını kendini sorgulamaya devam ediyor.

 

 

Yıllardır Erzurum Basınını adeta zapt eden, lakin doğrular adına bir duruş gösteremeyen güce, alkışa ve nemelazımcılığa tamahkâr pek çok basın mensubunun artık köşesine çekilmesi bekleniyor. Davetlerde, belli ortamlarda, fikir üretip, tavır sahibi olması gereken nicesinin, şahsi çıkarı ve isminin cilalanması peşinde koştuğu gözlemleniyor.  

Salt habercilik yerine fikir üretip, o fikrin takibini yapması gereken Batı tarzı özgür medya, Erzurum´da bulunmuyor. Çıkarlar ve ilişkiler üzerine kurulu bir yaşamı yıllardır kronikleştiren Erzurum medyası, özgür net bir duruş da sergileyemiyor. 

Gerek siyasi, gerekse etkin isimlerin sağında ve solundaki masalara oturmayı en büyük kazanç sayan bazı medya mensuplarının, sözlerini ok gibi de söylemedikleri gözlemleniyor.

Yıllardır Erzurum basınına yön verdikleri halde, zerrece bir iz bırakıp, doğrular uğruna büyük mücadeleler veremeyen şehir medyasının, cesaret ölçeği de diblere vuruyor.

Yıllardır medyada bulunup da ortaya öznel bir tavır koyamayan nicesinin artık köşelerine çekilerek, yeni jenerasyona basın dünyasını bırakmaları gerekiyor.

Yüz eskimesine uğrayan, katıldığı toplantı ve yemekleri her fırsatta bir ?hamili kart? gibi gösteren nice medya mensubunun, Erzurum´un âli menfaatleri için kenara çekilmeleri bekleniyor.

Mensubu bulundukları medyalarından halka seslenerek özür dilemelerinin de, en doğru olacağı görüşleri dillendiriliyor.

Zira yıllardır şehirleri için bir değer ortaya koyamamanın bir özrü olacağı ve bu özrün de, dilenerek aktif basın hayatından çekilmelerinin Erzurum için yeni bir başlangıç olabileceği belirtiliyor.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli