G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden örnek sosyal sorumluluk projesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden örnek sosyal sorumluluk projesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin kamu iktisadi teşebbüslerinden ESKER A.Ş. yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin kamu iktisadi teşebbüslerinden ESKER A.Ş. yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 
 
Proje kapsamında şirket bünyesinde işletilen Erzen Deri Atölyesi´nin yetkilileri, Dumlu Açık Cezaevi´ndeki mahkûmlara deri çanta dikimi ve işlemeciliği konusunda eğitim verecek. Sosyal hayata entegrasyonun sağlanmasının hedeflendiği proje kapsamında mahkumlar deri sektörüyle ilgili teorik ve pratik bir eğitime tabi tutulacak.
 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, projeyle ilgili gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, "Her insan bir dünyadır ve nefes alıp verdiği sürece kendisini geliştirmek zorundadır. Kader denilen olgu hepimiz için farklı şekillerde tecelli eder. Kimisi için iyi kimisi için kötü görünen olayların ardında muhakkak ki hayır olan da vardır. Bizler her şerde bir hayrın olduğuna inanmış insanlar olarak hayatın tüm engebelerine rağmen hayata tutunmayı başarmakla mükellefiz. Bugün burada sizlerle bir araya gelme sebebimiz sizleri ve toplumu daha güçlü ve dinamik bir hale getirmektir. Buradan ayrıldıktan sonra idame ettirmek zorunda olduğunuz hayata bir katkı sunabilmek, istihdam oranını yükseltmek için bu projeyi geliştirdik. Burada size tayin etmiş olduğumuz hocalardan öğreneceğiniz her işlem yarınlarınıza atacağınız güçlü ilmekler olacaktır. Yarınlarınız için kurmuş olduğumuz bu atölyede azimle öğrenmiş olduğunuz her işlem size yeni bir mesleğin kapılarını açacaktır" dedi.
 
ESKER A.Ş. Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Baran Zahit Türk de, "Erzurum dericilik hususunda Türkiye´nin önde gelen merkezleri arasında yer alacak potansiyele sahip bir şehirdir. Bundan 50-60 yıl önce şehrin önemli geçim kaynakları arasında yer alan dericilik sektörü şehirden verilen göç ile bir düşüş yaşamıştır. Amacımız bu potansiyeli ortaya çıkararak şehri hem ekonomik hem istihdam açısından geliştirmektir. Bugün burada başlatmış olduğumuz proje ile buradaki bireylerimize hem maddi hem manevi katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirilen ve tüm lojistik ihtiyacın Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı projenin protokol imza törenine Cumhuriyet Savcısı Ümit Şafak Koçak ve Dumlu Açık Ceza Evi Müdürü Hasan Çümen de katıldı.


  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli