G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum özlediği kar yağışına kavuştu

Erzurum özlediği kar yağışına kavuştu

Son yılların en uzun süreli bahar dönemini yaşayan Erzurum Aralık ayının ikinci haftasında beklediği yağışa kavuştu. Tarım ve turizm alanlarının sabırsızlıkla beklediği kar yağışı vatandaşların yüzünü güldürdü.

Günlerdir beklenen kar yağışı nihayet Erzurumlularla buluştu. Özellikle turizm sektörünün ve tarımla ilgilenen insanların sabırsızlıkla bekledikleri kar yağışı, akşam saatlerin de yağmaya başladı. Erzurum´un bu aylarda beyaza bürünmesi gerektiğini ve olağan dışı olan yaz havalarının insanları şaşkına çevirdiğini dile getiren vatandaşlar ?Erzurum bu aylarda beyaz gelinliğini giyinmelidir. İnsanlar tamamen kar yağışına adapte olmuş durumdaydılar. Eğer kar yağışı biraz daha gecikseydi üzülme boyutuna ulaşırdık. Ama şükürler olsun ki beklediğimiz yağış gerçekleşti. Hem turizm sektörü hem de tarımla ilgilenen kırsal bölgeler bu yağışla birlikte derin bir nefes alacaklardır. Erzurum için kar yağışı olmazsa olmazdır. Kimse Erzurum´da 12´inci ayda yaz havası bekleyemez. Bu şehrin kimliğidir kar yağışı? diye belirtti.

Erzurum´un kimliğidir kar

Dadaşlar diyarı Erzurum´da yaşanan kış soğukları ve kar yağışı vatandaşlarca sabırsızlıkla bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde yağıp eriyen kar için küçük bir mutluluktu diyen vatandaşlar ?elbette bizler Erzurum´da kar yağdı mı ki kış ayına girmiş bulunuyoruz, bu karın kesinlikle yerde uzun süre kalmasını bekleriz. Erzurum´un kimliği kardır, tipidir, soğuk ve ayazlı geçelerdir. Eğer Erzurum´da yaşayıp da kar yağışını istemezsek bu büyük bir çelişki olur. Kesinlikle kar yağışını severek bekliyoruz. Erzurumlular kışın farklı sektörlerde ve özellikle tarımda kazanç elde ediyorlar. Toprağın don olaylarına uğramaması için bu yağışların gerçekleşmesi gerekiyor. Kaldı ki palandöken dağı büyük bir sabırsızlıkla kar yağışını bekliyor? dedi.

Kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor

Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde kar yağışının yaşanacağı tahmin edilen Erzurum beyaz örtüsüne aralık ayının ikinci haftasında tanıştı. Yağışın devam edecek olmasını mutluluk verici olarak değerlendiren Erzurumlular ?bizim için Erzurum beyazdır. Şehrimize kar yağışı geç ulaşınca huzurumuz kaçıyor. Çünkü bütünüyle şehrimiz bir kış memleketidir. Ve güzel şehrimiz için beyaz örtü büyük anlamlar ifade ediyor. Hem maddi hem de manevi olarak kar yağışı Erzurum´a katkı sağlıyor. Dört mevsimi doyasıya yaşayan bir şehre sahip olduğumuzun da farkında olmalıyız. Kimi bölgelerimiz kar yağışının nasıl bir duygu olduklarını bile bilmiyorlar. Bu nedenle bizler kar ile bütünleşmiş bir halkız. Bu anlamda beklediğimiz yağışın gerçekleşmiş olması mutluluk vericidir? diye konuştu. 

YENİGÜN



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı