G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum şehir merkezinde arsa fiyatları artınca yatırımcı tarlaya koştu.

Erzurum şehir merkezinde arsa fiyatları artınca yatırımcı tarlaya koştu.

Erzurum şehir merkezinde arsa fiyatları artınca yatırımcı tarlaya koştu.

 

 

Erzurum şehir merkezinde arsa fiyatları artınca yatırımcı tarlaya koştu. Merkeze yakın mahallelerdeki tarlalar büyük rağbet görüyor. Tarla fiyatları artan talep nedeniyle yükselişe geçti. Özellikle Dadaşkent´le neredeyse birleşen Yarımca mahallesindeki tarlalar son günlerde rövaşta. 

Tırmanışa geçen arsa fiyatları, yatırımcının tercihini de değiştirdi. Girişimciler parayı artık arsa yerine tarlaya yatırıyor. Yatırımcılar ve biraz birikmiş parası olan aileler, Dadaşkent ve yarımca mahallesindeki tarlaları ilk tercih olarak görürken diğer taraftan Havaalanı bölgesindeki Çiftlik mahallesi ve Beypınarı mahallesinde bulunan tarlalara yöneldi. Artan talep nedeniyle tarla fiyatları da yükselişe geçti. Bazı emlakçılar, yerli ve yabancı yatırımcıların tarla taleplerine yetişmekte zorlanıyor. Yatırımcılara yol gösteren emlakçılar, artık daha çok tarla satışlarından para kazanıyor. Tarlaların dekar fiyatı 10 ila 100 bin lira arasında değişiyor. 60 bin liraya da, 200 bin liraya da tarla satılıyor. Şehre ve yola daha yakın olan tarlaların fiyatı biraz yüksek. Küçük yatırımcıların yanı sıra şirket sahipleri de tarla alıyor. Yıllar önce köylünün elinde olan tarlaların büyük bir kısmı şu an yatırımcıların elinde bulunuyor.

TARLAYA YATIRIM YAPAN ÇOK KAZANIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Emlakçılar, "Merkeze yakın köylerde özellikle Dadaşkent´le birleşen Yarımca, Havaalanı, Otobüs Terminali ve Çevre Yoluna yakınlıklarıyla bilinen Çiftlik ve Beypınarı mahallelerindeki tarlalara yatırım yapanlar ileride çok kazanacak" diyorlar. Uzun yıllardan bu yana emlak sektöründe faaliyet gösteren esnaflar, yatırımcının son yıllarda tarlaya yöneldiğini belirtti. Şehre yakın mahallelerdeki tarlaların arsa niyetine satın alındığını ifade eden Emlakçılar, tarla satın alanların büyük kazanç elde ettiğini söyledi. Tarlaya yatırımın karlı bir iş olduğuna vurgu yapan Emlakçılar, arsaya gücü yetmeyenlerin tarla satın aldığını, tarla sayesinde kısa sürede kar ettiğini belirtti.

GURBETÇİLER TARLAYA YATIRIM YAPIYOR

Tarla fiyatları hakkında bilgi veren emlakçılar, "Dadaşkent´le birleşen Yarımca mahallesinde bulunan tarlaların dekar fiyatı 10 ila 100 bin, Çiftlik ve Beypınarı mahallelerinde ise 20 ila 80 bin Lira arasında değişiyor. Tarla fiyatları son yıllarda yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Daha önce insanların dönüp bakmadığı tarlalara şu an yoğun talep var. Yine yıllar önce mahallelinin elinde bulunan tarlaların önemli bir kısmı artık yatırımcıların  elinde bulunuyor. Tarlasını satan köylüler şehre taşındı. Tarlaya yatırım yapan kaybetmiyor" sözlerini kullandı. Erzurumlu gurbetçilerin de artık daire ve arsadan çok tarlaya yatırım yaptığını söyleyen Emlakçılar, "Tarlaya yatırım yapmayı planlayanlara uyarılarda da bulundular. "Mağdur olmamak ve zarar etmemek için yatırım yapmadan önce iyi araştırın" tavsiyesinde bulundu. 



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli