G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM TANITIM GÜNLERİNDEN ÇATLAK SESLER YÜKSELMEYE BAŞLKADI

ERZURUM TANITIM GÜNLERİNDEN ÇATLAK SESLER YÜKSELMEYE BAŞLKADI

14-17 Kasım tarihleri arası İstanbul Maltepe meydanında yapılması planlanan Erzurum Tanıtım Günlerine kısa bir süre kala organizasyondan çatlak sesler yükselmeye başladı.

 

 

14-17 Kasım tarihleri arası İstanbul Maltepe meydanında yapılması planlanan Erzurum Tanıtım Günlerine kısa bir süre kala organizasyondan çatlak sesler yükselmeye başladı.

Organizasyona ev sahipliği yapan kısa adı ERKON olan Erzurumlular Konfederasyonu Erzurum´daki İlçe Belediyelerden bir kaç tanesini etkinliğe götüremeyecek gibi görülüyor.

Birlik ve Beraberlik dayanışması adına 20 İlçe Belediyemizinde Kaymakamları ve Belediye Başkanlarıyla birlikte katılmalarını arzu ettiğimiz bu büyük buluşmada elimize ulaşan bilgilere göre özellikle Kuzey ilçelerimizden katılımın sağlanmayacağı yönündeki bilgiler İstanbul´da yaşayan o ilçelerden gurbete gitmiş ve memleket hasretiyle yanan hemşerilerimizi ziyadesiyle üzmüştür. Bunun sebep ve gerekçeleri ne olursa olsun Başta Erzurum Valiliği olmak üzere ERKON yetkililerinin bir an önce müdahale etmeleri bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Ankara´da yapılan Erzurum Tanıtım Günlerine katılmama kararı alan Narman Belediyesi, Ankara ve civar şehirlerde yaşayan Narmanlı vatandaşlarımız tarafından ayıp olarak karşılanırken 14-17 Kasım tarihleri arası İstanbul´da yapılacak olan Erzurum Tanıtım Günlerine altının üzerinde İlçe Belediyemizin katılmamasının arkasında yatan sıkıntının çözülmesi bekleniyor.

BUNUN ADI DÜPEDÜZ İHANETTİR

Kısa adı ERKON olan Erzurumlular Konfederasyon yetkilierine seslenen İstanbul´da yaşayan Erzurumlu hemşehrilerimiz, böylesi bir organizasyona Erzurum´daki tüm ilçe Belediyeleri iştirak etmelidirler. Bu Birlik ve Beraberlik buluşmamıza gölge düşürmek isteyenler varsa bu yaptıklarının adına "İHANET" demekten başka birşey gelmiyor içimizden dediler.

Birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğimiz Erzurum Tanıtım Günlerinde ERKON yetkililerinin de kamuoyunu bilgilendirmeleri gerektiğini savunan vatandaşlarımız. Organizasyon komitesinde Erzurum´daki İlçe Belediyeleri ile görüşmeleri sağlayan hemşehrimiz Halil Karapınar beyefendi´den şu soruların cevaplarını kamuoyuyla paylaşması gerektiğini savundular.

İşte vatandaşların kafasındaki sorular:

Tanıtım Günlerine katılmayan İlçe Belediyelerimiz Hangileri? 

Hangi Gerekçe ile katılmıyorlar?

Katılım sağlamak istemeyen Belediye başkanlarımızı yoksa biri ya da birileri mi yönetiyor?

Tüm hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğu ve büyük bir heyecanla beklenen İstanbul´daki Erzurum Tanıtım günlerine sayılı günler kala karşı karşıya kaldığımız bu olumsuz tablo karşısında ERKON Yetkililerinin de elleri kolları bağlı mı bekleyecekleri? Yoksa "Gelen Gelir Gelmeyen Kendisi Bilir" mantığıyla mı hareket edecekleri de diğer bir soru olarak kafalarda duruyor.

 



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı