G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM TİCARET BORSASI SEÇİMLERİNİ KİM KAZANACAK?

ERZURUM TİCARET BORSASI SEÇİMLERİNİ KİM KAZANACAK?

Erzurum Ticaret Borsası başkanını seçmek için son viraja girdi.

 

 

Erzurum Ticaret Borsası başkanını seçmek için son viraja girdi.

Geçtiğimiz günlerde mevcut başkan Hakkı Hınıslıoğlu´nun "Ben Artık Aday Değilim" diyerek bir açıklama yapmasının ardından kızışan Ticaret Borsası seçimleri bu yıl ki ETSO, ESOB VE ETB Oda seçimleri arasında en çok konuşulan ve merak edilen seçim olacak gibi görülüyor.

250 yıldır koltuğunu kimseye kaptırmayan mevcut başkan Hakkı Hınıslıoğlu´nun "Ben Artık Aday Değilim" açıklamasını tüm kamuoyu inandırıcı bulmazken, son güne kadar Hakkı Hınıslıoğlu´nun yeniden sahneye çıkacağını düşünüyor. 

Peki Hakkı Hınıslıoğlu neden böyle bir imaj bıraktı?

Hatırlayacak olursak Hakkı Hınıslıoğlu´nun yapmış olduğu "Ben Artık Aday Değilim" açıklamasının hemen ertesi günü kendi işyerinde Basına açıklama yapan Erzurum Ticaret Borsası Başkan Adayı Abdulrezzak Cellat´ın o günkü toplantısına katılanlar arasında herkesi hayrete düşüren bir isim vardı. O´da Hakkı Hınıslıoğlu idi. Hakkı Hınıslıoğlu´nu o toplantıya katılmasının ardından tüm kamuoyunda şu izlenim hasıl oldu. ?Hakkı Hınıslıoğlu Aday değil ama Abdulrezzak Cellat´ı açıktan destekliyor.?

Ama ilerleyen zaman zarfında kamuoyunda çıkan bu tür dedikodular ve sansasyonel iddialar Abdulrezzak Cellat ve beraberinde hareket eden kişileri rahatsız etmiş olmalı ki, Hakkı Hınıslıoğlu ve ona yakın olan çevrelerle bağlarını, ilişkilerini ve görüşmelerine son verdiler.

Bu sefer devreye Hakkı Hınıslıoğlu´yla birlikte yıllardır beraber hareket eden Kemal Aras girdi. Kemal Aras Abdulrezzak Cellat´ın listelerinde yer almak, beraber hareket etmek, yönetimi birlikte kurmak için Hakkı Hınıslıoğlu´ndan aldığı talimatlarla bir şema çıkarmaya çalıştı.

Aslında Kemal Aras´ın niyeti de, ne Abdulrezzak Cellat´la birlikte olmak nede Hakkı Hınıslıoğlu´nu yeniden Ticaret Borsası´nda söz sahibi yapmaktı. Onun tek derdi de oğlu Cemal Aras´ı bu karmaşa da Erzurum Ticaret Borsasına Başkan yapmaktı.

OYUN İÇİNDE OYUN

Abdulrezzak Cellat cephesinden istediğini bulamayan Hakkı Hınıslıoğlu bu seferde Hakan Oral´a yakın markaj çalışmaya başladı. Yıllardır yanından ayırmadığı adamlarını Hakan Oral´la beraber sahaya sürüp üye listelerini el altından güncelleyip güncelleyip adrese dayalı çıkarmalar yapmaya başladılar. Bununla da yetinmeyip siyasette ve bürokraside söz hakkı olan bir takım üst düzey yetkilileri Hakan Oral´ın yanına katarak seçim çalışmaları kapsamında Hakan Oral´ın Hakkı Hınıslıoğlu ile birlikte hareket ettiğini İlçelerdeki üyelere duyurarak oy istediler.

HAKKI HINISLIOĞLU İLE HAKAN ORAL BİRLEŞTİ Mİ?

Bugün ise Ticaret Borsası Başkan Adayı Hakan Oral´ın yönetim Listesinin dışarıya sızdığı iddia edildi. İddiaya göre Hakan Oral´ın Listesini Hakkı Hınıslıoğlu´nun yaptığı, Yönetim şemasında ise eski yönetim kurulunun aynı şekilde devam etmek için şekillendirildiği, eski yönetimden bir tek Hakkı Hınıslıoğu isminin çıkarılarak yerine Hakan Oral isminin eklendiği iddiaları dilden dile yayılmaya başladı. Hal böyle iken 2018 Ticaret Borsası seçimlerinin oyun içinde oyun kurularak sonuca gidilmeye çalışıldığı sıkça konuşulanlar arasındaki yerini koruyor.

Daha önceki söyleşilerimizde de söylediğimiz gibi Hakkı Hınıslıoğlu´nun koltuğu bırakacağına ancak ?Kadir İnanır? sözü bir kez daha hafızlarımızda nüksetti. Hakkı Hınıslıoğlu, Hakan Oral ile birleşip İttifak çatısı altında toplanıp aynı yönetim şeması ve aynı yönetim anlayışıyla Erzurum Ticaret Borsası´nı önümüzdeki 250 yıl daha koltuğu bırakmadan yönetmeye karar vermişler gibi görünüyor.

HINISLIOĞLU HERŞEYİ DENİYOR

Hakkı Hınıslıoğlu bugüne kadar seçimlere katılımın olmaması için elinden gelen çaba ve gayreti gösterirken bugün ise katılımı artırmak için canla başla mücadele ediyor. Erzurum Ticaret Borsası seçim tarihinde en fazla seçime katılım sayısı bugüne kadar 70 kişiyi bulmamışken önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerin bayağı hummalı ve katılımın yüksek olması bekleniyor.

Yani anlayacağımız yıllardır hep "değişim""değişim" diye bağırmalarımız, haykırmalarımız hep boşuna imiş. Hakkı Hınıslıoğlu Ticaret Borsası´nın yakasını bırakmayacak.

Bari Hakan Oral ve Abdulrezzak Cellat boşuna sokak sokak dolaşıp üyelere aidat yok, borçlar silinecek, artık icralık olmayacaksınız ve benzeri vaadlerde bulunmasınlar. Bugüne kadar ezilen, üzülen, hırpalanan ve yok sayılan Erzurum Ticaret Borsası üyeleri de boşuna heveslenmesinler. "Hakan Oral veyahut Abdulrezzak Cellat Başkan Hınıslıoğlu Şampiyon"

Vesselam.........



  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 12 ° / 0.6 ° Güneşli