G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM %70 EVET DİYECEK

ERZURUM %70 EVET DİYECEK

ERZURUM %70 EVET DİYECEK

ERZURUM %70 EVET DİYECEK 

12 Eylül`de yapılacak olan referandum için Erzurum rengini de belli etti. Türkiye ve kent genelinde yapılan anketlerde Erzurum rerefandumda yüzde 70 `evet` diyecek.

 

 

 

 

Evet oranı sürekli artıyor

Anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma 9 gün kaldı. Siyasi arenanın bir hayli kızıştığı şu günlerde vatandaşların gündemi de haliyle referandum oldu.  Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda "Evet oyu veririm" diyenlerin oranı bir önceki aya oranla 7 puan artarak yüzde 54.8`e yükseldi. Hayır diyenler ise yüzde 45.2`de kaldı. Erzurum?da ise tablo tamamen ?evet?çilerin yanında. Araştırmaya göre, Erzurum?da 12 Eylül?de sandıktan yüzde 70 ?evet? çıkacak.

Anketlerde yine AK Parti önde

Bu arada aynı araştırmada AK Parti ve MHP`nin oylarını artırdığı, CHP`de de binde 7`lik düşüş olduğu ortaya çıktı. Ağustos ayında, AK Parti, CHP ve MHP`nin oy oranlarında, Temmuz ayına göre önemli bir değişiklik yaşanmadı. Anket çalışmasına göre kararsızların da partilere eşit dağılımına göre AK Parti oyları, geçen aya göre yüzde 1.3 artarak yüzde 40.1`e yükseldi. CHP, binde 7 gibi çok küçük bir düşüşle yüzde 30.6 oldu MHP ise oylarını binde 8 artırarak yüzde 12`ye yükseltti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu