G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM BAROSUNDA SEÇİM HEYECANI

ERZURUM BAROSUNDA SEÇİM HEYECANI

ERZURUM BAROSUNDA SEÇİM HEYECANI

ERZURUM BAROSUNDA SEÇİM HEYECANI 

 Erzurum Baro Başkanlığı?nı seçim heyecanı sardı. 9 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan seçim için şimdilik üç adayın ismi açıklandı. İki dönemdir Baro Başkanlığı görevini yürüten Naci Turan ise, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Erzurum Baro Başkanlığı seçimi, 9 Ekim Cumartesi günü yapılacak. 4 yıldır Naci Turan başkanlığında yönetilen Erzurum Barosu, avukatlar tarafından kullanılacak oylarla yeni başkanını belirleyecek. Erzurum Barosu?nda 2 dönemdir başkanlık yapan Naci Turan ise, ?Koltuğa yapışıp kalmak çok yanlış. Yeniden aday olmamız hususunda oldukça yoğun bir talep var. Ancak koltuğa bağlanmanın yanlış bir tutum olduğunu göstermek ve bu anlamda bir yerlere bu mesaj vermek adına yeniden aday olmayacağım.? dedi.

Erzurum Barosu?nda 4 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü anımsatan Avukat Naci Turan, görevde bulunduğu süre zarfında hukukun üstünlüğünü hakim kılma adına elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade etti. Baro Başkanı Turan,  ?Halen devam eden görev sürem çerçevesinde, avukatlık mesleğini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Hukukun üstünlüğünden başka hiçbir amaca da hizmet etmedim. Yargının kutsal ayağı olan savunma mesleğinin değerli temsilcileri durumundaki avukat arkadaşlarımızın adliye ve idaredeki hak ettikleri yeri almaları için çaba gösterdim. Kıt bir bütçe ile çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmek adına tüm imkanları seferber ettim. Bununla birlikte Baro Başkanlığı hizmet binasını avukat arkadaşlarımızın hizmetine sunma şansını ve imkanını elde ettim.? diye konuştu.

 

ERZURUM BARO BAŞKANLIĞI İÇİN ŞİMDİLİK 3 ADAYIN İSMİ KONUŞULUYOR

Erzurum Baro Başkanlığı için avukat Talat Göğebakan, Mustafa Çavuş ve Mehmet Güzel?in aday olduklarını ve şimdilik aday sayısının 3 olduğunu belirten Naci Turan, ?Değerli meslektaşlarımızın büyük arz ve talepleri, Baro Başkanlığı için yeniden aday olmamız yönündedir. Öncelikle bu teveccühe ve ilgiye mazhar olmanın verdiği mutluluğu yaşadığımın bilinmesini istiyorum. Değerli avukat arkadaşlarıma da, gösterdikleri bu samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Ancak koltuğa bağlanıp kalmanın yanlış bir tutum ve davranış olacağı düşüncesinden yola çıkarak, yeniden aday olmama noktasında bir karar almış bulunmaktayım. Bu kararımı koltuğa bağlanıp kalanlara ithaf ederek, bir yerlere de mesaj verdiğime inanıyorum.? şeklinde konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı