G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM PALANDÖKEN MAHALLESİ İHMAL EDİLİYOR

ERZURUM PALANDÖKEN MAHALLESİ İHMAL EDİLİYOR

ERZURUM PALANDÖKEN MAHALLESİ İHMAL EDİLİYOR

ERZURUM PALANDÖKEN MAHALLESİ İHMAL EDİLİYOR

 Erzurum?un en eski yerleşim noktalarından biri olan Palandöken mahallesinde yıllardır hizmet alamadıklarını öne süren vatandaşlar, en çok yol ve güvenlik konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Palandöken mahallesinde sakinleri, yıllardır mahallenin ihmal edildiğinden yakınarak,belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu ve yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Asfaltın çok kötü durumda olduğunu, temizlik ve yeterli hizmet alamama gibi problemler yaşadıklarını belirten vatandaşlar en büyük sorunlardan birisinin güvenlik zafiyeti olduğunu ve son 15 gün içinde işyerinde hırsızlık olayı gerçekleştiğini ileri sürdüler. Mahalle sakinleri, ?Bu mahalle adeta kaderine terk edilmiş duruda. Yetkililer sanki burada kimse yaşamıyor gibi davranıyorlar?diye konuştular. İşte bazı vatandaşların görüşleri.                    
Mustafa Tüylü, ?Ben burada yaşayan bir esnaf olarak mahallenin bu içler acısı durumundan dolayı büyük üzüntü duymaktayım. Yolda yürüken bile zorlanıyoruz asfaltın durumunu sizlerde gördünüz. Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak Erzurum`un merkezindeki bir mahallenin bu durumu hiçte hoş değil. Yıkık dökük şu mahallenin durumunu eminim dışardan gelen biri görse acaba şehrin içinde bir yere mi geldim yoksa bir savaştan çıkmış bir yere mi uğradım diye düşünürdü. Çarşının durumu genel olarak iyi bir durumda değildir. Belediyenin buraya biraz daha duyarlı olmasını istiyorum. En büyük sorun olarak gördüğüm durum ise güvenlik zaafiyetidir çünkü son zamanlarda burada asayiş olarak sorunlar yaşamaktayız. Hırsızlık olayları artmış bir durumdadır.?

Selami Boytak, ?Caddeye bir çıkın toz, toprak içerisinde. Kaldırımlara kaldırım demeye bin şahit gerekli. Esrarcısından, tinercisine kadar her türlü insan kol geziyor burada. Hırsızlık vakaları son zamanlarda canımızı sıkmakla beraber, bizleri tedirgin etmektedir. Burada yaşayan insanlar olarak yetkililerin biraz daha duyarlı olmasını beklemekteyiz. Mahallenin ayrıca temizlik problemi vardır yeterli olarak çöp temizliği yapılmamaktadır.?

Celal Soydemir, ?Mahallemizin durumu içler acısı. Paramparça olmuş kaldırımlar, yıkık dökük evler göze hoş gelmemektedir. Ben yeterli hizmetin şu ana kadar yapıldığını göremedim.Büyükşehir Belediyesi?nin içerisinde olan bir mahallenin durumu bu şekilde olmamalıdır. Kış oyunlarına ev sahipliği yapacak şehrimiz için bu durum hiçde hoş değil, ben olimpiyatlarıda geçtim burda yaşayan mahalle sakinleri açısından hoş olmadığı kanaatindeyim. Asayiş olarakta biraz daha bu mahalleye dikkat edilmesi gereklidir. Son zamanlardaki burada yaşanan olaylar bunun özetidir.?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı