G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM TARİHİNİ ANLATAN HEYKEL

ERZURUM TARİHİNİ ANLATAN HEYKEL

ERZURUM TARİHİNİ ANLATAN HEYKEL

ERZURUM TARİHİNİ ANLATAN HEYKEL

Sempozyumda en büyük ilgiyi 41 yaşındaki İtalyan heykeltraş Antonella Tıozzo`nun yaptığı Erzurum`un tarihini anlatan heykel oldu. 


Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen `Uluslararası Erzurum Taş Heykel Sempozyumu`na katılan heykeltraşlar tonlarca mermere hayat verdi. Sempozyumda en büyük ilgiyi 41 yaşındaki İtalyan heykeltraş Antonella Tıozzo`nun yaptığı Erzurum`un tarihini anlatan heykel oldu. 
Aziziye Parkında `çeşme` heykellerinin hemen ardından başlatılan `Universiade ve Erzurum taş heykellerle canlanıyor` sempozyumu sona erdi. Başkent Üniversitesinden Bora Türkkan`ın `Vahdeti Vucut`, Doç. Dr. Mustafa Bulat`ın `Çift başlı kartal`, Serap Bulat`ın Selçuklu sanatına gönderme yapan `Düşünce masası`, Cumhuriyet Üniversitesinden Nihat Sebahat Sezer`in `Olimpiyat meşalesi`, Tansel Ceber `in Selçuklu kültürüne gönderme yapan `Mukannasları oturma grubu`, İtalyan sanatçı Antonella Tıozzo`nun `Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde Erzurum, Atatürk Üniversitesinden Barış Aydın, Volkan Doğan`ın `Erzurum güneşi`, Gökhan Taş, İlhan Kaya`nın `Körling oyunu taşı` isimli eserleri beğeni topladı. 

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, "Önce sekiz çeşme heykeli, şimdi de yeni sekiz değişik helkel çalışması yaptık. Erzurum`un meydanlarını 2011 Kış Oyunları öncesi bu heykeller renklendirecek" dedi. 

İtalyan Antonella Tıozzo, sempozyuma katılmadan önce Erzurum`un tarihini incelediğini belirterek, "Erzurum tarihte çok sert savaşlar geçirmiş bir kent. Bu yüzden yaptığım heykelde geometrik detaylar sert çizgilere sahip. Aynı zamanda heykel bir kitabı andırıyor. Bu da kentin eğitim tarihini gösteriyor. Mermere işlediğim konular arasında selçuklu, osmanlı ve cumhuriyeti simgeleyen şekiller bulunuyor. Huzur ve barışı ise kuş tüyü ile anlattım. Bütün bu süreç iyi ve kötüsüyle birlikte bir tarihtir. Bu tarihi 20 günde ilmek ilmek mermere işledim" diye konuştu. 

Sempozyumun kapanış törenine katılan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut (AKP), Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Karcıoğlu ve Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz heykeltraşlara katılım belgesi verdi.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Cuma 14 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı