G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´DA SANAYİ ESNAFI DERTLİ

ERZURUM´DA SANAYİ ESNAFI DERTLİ

Sanayideki Kaportacı esnafının işlerinde düşüklük yaşanıyor.

 

 

Sanayideki Kaportacı esnafının işlerinde düşüklük yaşanıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle işlerinde önemli derecede düşüklük yaşandığını ifade eden Kaporta ustası Vehbi Doğan, yaz aylarında işlerinde artış olduğunu bunun nedeni ise yaz mevsiminde vatandaşlar eşine çocuğuna araba kullandırdığı için kazalar olduğu zaman işlerinde artış yaşandığını söyledi.

Doğan,? En çok yaz mevsiminde işlerimiz daha iyi oluyor. Yaz mevsiminde vatandaşlar eşine çocuğuna araba kullandırdığı için kazalar olduğu zaman işlerimiz daha iyi oluyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte işlerimiz iyi ama dört dörtlük işlerimiz yok. Geçmiş yıllara göre işlerimizde düşüklük yaşanıyor. Sigorta şirketleri ile anlaşmamız olduğu için gelenleri oraya yönlendiriyoruz bu yüzden işlerimizde düşüklük yaşanıyor. Büyük şehirlerde işler yoğun olabilir; ama bizim işlerimiz buna paralel olarak zayıf. Bizler müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. İşlerimiz kış ayında biraz düşük oluyor. Kış ayı nedeniyle sanayi esnafının işleri yok denecek kadar az. Otomobillerin bakım ve onarım gibi hizmetleri doğrudan servislerden almaya başlamasıyla birlikte tamirciler de sinek avlamaya başladı. ? dedi

YETİŞTİRECEK ÇIRAK YOK

Sanayi esnafı iş yerlerinde çalıştıracak çırak bulamadığını belirten Kaporta ustası Vehbi Doğan, mesleği öğrenmek isteyen olmadığını söyledi.

Doğan,? Sanayi esnafı, insanların artık Avrupa marka ve sıfır kilometre taşıtları tercih ediliyor. Bu tür araçların bakım ve diğer ihtiyaçlarının sadece servisleri tarafından veriliyor. Bu yüzden de tamirci esnafının perişan bir duruma düştü. Yabancı marka demek, büyük servisler demek. Sanayide küçük esnafın, motorcunun, kaportacının ya da elektrikçinin yüzüne bakan yok. Normalde sanayi sitelerinde yazın para kazanılır, kışın da durgun geçiyor olması nedeniyle bu kazanç kullanılırdı. Fakat bu yıl işler tamamen allak-bullak oldu. Durgun geçen bir yaz sezonu ve ardından gelen kış mevsimi, bize resmen rotayı şaşırttı. Bizim işleri de, büyük servisler sekteye uğratıyor. Ne çıkar çalıştırabiliyoruz, ne usta yetiştirebiliyoruz. Kazandığımızla kendi yağımızda kavrulabiliyorsak, ne mutlu bize. Eskiden babalar çocuklarını meslek öğrensin diye motor ustasının, kaporta ustasının yanına verirlerdi. Artık kimse böyle bir şey yapmıyor. Çocuklar meslek öğrenmiyor. Yetiştirecek çırak bulamıyoruz.?

Kaynak: Milletin Sesi



Anahtar Kelimeler: ERZURUM SANAYİ ESNAFI DERTLİ
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı