G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´DA SOKAĞIN NABZI

ERZURUM´DA SOKAĞIN NABZI

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Erzurum´da sokağın nabzını tuttuk.

 

 

SEÇMEN, 31 MART YEREL SEÇİMLERİNE SOĞAN-PATATES FİYATLARINA GÖRE DEĞİL ÜLKENİN GELECEĞİ VE BEKASI İÇİN SANDIĞA GİDECEK. TÜRKİYE´NİN AYAĞININ TÖKEZLEMESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLEYEN ART NİYETLİLERE İNAT SANDIĞA ÜLKENİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK GİDECEKLERİNİ BELİRTEN VATANDAŞLAR, MARECAYA TAHAMMÜLLERİNİN OLMADIĞINI İFADE EDİYORLAR.

31 Mart yerel seçimlerine sebze ve meyve fiyatlarının gölgesinde giriliyor. Muhalefet, ülke için, ülkenin ve halkın geleceği için bir söylem ve proje geliştiremeyince soluğu soğan patates fiyatlarının dönemsel olarak oluşan fiyat artışlarında aldı.

SİYASET ÜRETEMEYEN SOĞANA SARILIYOR
Son yıllarda ülkede her alanda gözle görülür bir gelişme birilerini rahatsız ediyor. Yüksek teknolojiyi üreten, milli güç unsurlarını kuvvetlendiren, dışa bağımlılığı ortadan kaldıran, hiçbir muhtaçlığa zemin hazırlamayan stratejik birikime dayalı, sabırla, kararlılıkla güç biriktirme belli kesimler  tarafından hazmedilemiyor.

İLK DEĞİL, SON OLMAYACAK
Bugün hükümeti soğan patates fiyatları ile vurmaya ve zor durumda bırakmaya niyetli küresel güçler ve onların içerdeki gönüllü neferlerinin Türkiye´nin gelecek yolculuğunu engellemede ilk vukuatları değil. Gezi ile başlandı, 17-25 Aralık ile devam etti ve 15 Temmuzla son nokta konmaya çalışıldı.

Bu halkın parasıyla alınan tanklar ve uçakların yine bu halka kurşun yağdırmasının ve 250 şehit  verişimizin üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen aynı karanlık çevreler bu milleti ekonomik krizle tehdit ettiler.

ABD´NİN DÖVİZ OYUNU
Türk milletinin milli iradesine ipotek koyamayan güçler, bazen bir rahibi, bazen Venezüella´daki darbeye karşı Türkiye´nin koyduğu demokratik tavrı bahane ederek döviz kuru üzerinden saldırıya geçtiler bazen de çarşı-pazar fiyatlarını speküle ederek halkta bir yılgınlık oluşturmak istediler.

Türkiye artık kendi uçağını, kendi helikopterini, kendi insansız hava aracını, kendi hızlı trenini, kendi tankını, kendi otobüs ve otomobilini rahatlıkla üretebiliyor, uzaya uydu gönderebiliyor, topunu tüfeğini yapabiliyor, 72 şehirde doğalgaz kullanabiliyor, içme suyu şebekesi bulunmayan köy bırakmıyor. Ekonomik açıdan IMF´ye olan borçlarını sıfırlayabiliyor ve hatta borç verebiliyor.

ŞEHİRLERİ İSTİKRARA EMANET
31 Mart yerel seçimlerini şehirlerin ve ilçelerin yönetimini vereceğimiz sıradan bir seçim olmadığa dikkat çeken vatandaşlar, seçimlerin sonuçları bir şehir ve bir belediyeyi yönetecek şahıstan çok önemli bir anlamı olduğunu ifade ediyorlar. Ak Partinin yaşayacağı en küçük bir oy kaybını bile belli kesimlerin yeni kaos ve kargaşaların sebebi olarak gösterip Gezi ve diğer benzeri provokatör eylemlerin gerekçesi olarak sayacaklarını belirten vatandaşlar, bu oyuna gelinmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

BELEDİYECİLİK AK PARTİ´NİN İŞİ
Ak Parti´nin başta Erzurum olmak üzere birçok büyükşehir ve illerde halkın yaşam kalitesini yükseltmek için ciddi çalışmalar ve hizmetler ortaya koyduğuna vurgu yapan vatandaşlar, ülkemizi olduğu gibi şehirlerimizi de maceraya atmanın çok doğru bir yaklaşım olmayacağını ifade ediyorlar.

Erzurum´un 2002 yılından itibaren birçok hizmetle tanıştığını ve bunların devamını istediklerini belirten vatandaşlar, İktidarın ve Hükümetin gücünü arkamıza alarak yönetilmek istiyoruz dediler.

Öte yandan 1960 yılından beri sürekli göç veren şehrimiz son 5 yıl içerisinde göç alan ve göçü geri döndüren duruma gelmiştir. İstatistik rakamları incelendiğinde bu gerçek görülecektir. Hiç kimse sırf konuşmak için konuşmasın. Maksat muhalefet olsun diye görülen gerçeklerden kaçmak ihanettir. diye konuşan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in şehir için de önemli bir şans olduğunu ifade ediyorlar.

AK HİZMETLER SÜRECEK
Türkiye´de 1994 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile birlikte her alanda hizmetin en güzelini yaşadığını belirten vatandaşlar, Ak parti dışındaki belediyelerin halkın mutlu edecek hizmetler noktasında başarılı bir sınav veremediklerini ifade ediyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: ERZURUM SOKAĞIN NABZI
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli