G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM`DA ANGUS ÇİFTLİĞİ

ERZURUM`DA ANGUS ÇİFTLİĞİ

ERZURUM`DA ANGUS ÇİFTLİĞİ

ERZURUM`DA ANGUS ÇİFTLİĞİ 

Cinis Köyü`nde üç bin dönümlük arazi üzerine kurulan besi çiftliği, hızla büyümeye devam ediyor?

Avustralya`dan uçakla geldi

İŞADAMI Sebati Cinisli tarafından, doğup büyüdüğü Cinis Köyü`nde kurulan büyükbaş hayvan ciftliği, özellikle Batı standartlarındaki yapılanması ve hedefleri açısından, Erzurum`un yüzünü güldürecek bir yatırım oldu. Toplam 600 baş hayvan kapasitesine sahip çiftlikte şimdilik, 250 dolayında hayvan barınıyor. Tamamı Avusturalya`dan dev kargo uçaklarıyla getirilen angus cinsi hayvanlar, damızlık ve besi amaçlı olarak beslenecek.

Hayvancılık yeniden dirilebilir

GEÇMİŞ yıllarda birkaç deneme olmasına karşın, ne yazık ki Erzurum`da bu büyüklükte profesyonel ölçülere sahip bir tesis ve çiftlik kurulamamıştı. Hükümetin hayvancılık alanında verdiği ciddi teşviklere rağmen, bir zamanların hayvancılık merkezi olan Erzurum`da beklenen sıçramanın bir türlü yapılamaması, yetkilileri kara kara düşündürürken, herkesin imdadına Cinis`teki bu çiftlik yetişti. Türk ve Avusturalyalı veteriner hekimlerin gözetiminde bakılan anguslar, kısa sürede başkalarına da cesaret vermeye başladı.

Risk aldık, ama başaracağız

ERZURUM?UN besi hayvancılığı açısından son derece uygun koşullara sahip olduğunu hatırlatan işadamı Sebati Cinisli, yaptıkları yatırım için şimdilik 5 milyon dolar harcadıklarını, ancak yatırımın daha bitmediğini söyledi. Çiftliklerinde yalnızca angus cinsi sığırların bulunacağını da belirten Cinisli, "Bir çok kimsenin itirazına karşın, aile olarak bu riski göze aldık ve memleketimizde hayvancılığın önünü açacak bu yatırımı yaptık. Başaracağımıza ve birkaç yıl içinde çiftliğin kapasitesini daha da büyüteceğimize inanıyoruz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false